Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Den røde miljøkasse er årsag til misforståelse

Det er kun, når miljøkassen er fyldt, den skal stilles ud sammen med de øvrige beholdere. Resten af tiden skal den opbevares et andet sted. Pressefoto
Tre ud af fire husstande i kommunen har nu fået de nye affaldsbeholdere inklusive den røde miljøkasse, som dog kun skal ud, når den er fyldt, understreger Sønderborg Forsyning.
Annonce

Sønderborg: I mange forhaver og indkørsler overalt i kommunen står der nu tre nye beholdere klar til brug, når indførslen af den nye affaldssortering bliver skudt i gang den 21. september.

Men rigtigt mange steder står den røde miljøkasse til farligt affald pænt ved siden af de store beholdere til mad- og restaffald, glas, metal, plast, pap og papir. Men det kan blive et problem.

- Når den nye ordning begynder, er det et signal til skraldemanden, at miljøkassen er fyldt og skal byttes til en tom, når den står sammen med de øvrige beholdere, forklarer kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni HV. Jepsen.

Derfor er det vigtigt, at man har sin miljøkasse stående et andet sted ind til den skal tømmes.

I miljøkassen er der desuden i forbindelse med leveringen lagt vigtig information om den nye affaldssortering, en oversigt over affaldssorteringen samt klistermærker, man kan bruge til sorteringen derhjemme. Der ligger også fem ruller affaldsposer til madaffald.

Annonce

Det farlige affald

Selve miljøkassen gør det muligt at samle og bortskaffe affaldet på en nem, miljørigtig og forsvarlig måde. Når den er fyldt, tager skraldemanden den med og stiller en ny tom kasse.

Det miljøfarlige affald er kemikalier, rengøringsmidler, maling, spraydåser, batterier puttet i en klar pose. Desuden små elektroniske genstande, sparepærer og medicinrester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce