Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Der er – næsten – aldrig noget der er for sent

Kari Bjerke

Så er der igen snart gået 5 år. Min mand og jeg er derfor i gang med at planlægge vores bryllupsdag. Siden sølvbrylluppet for 10 år siden har vi nemlig besluttet at fejre kærligheden til hinanden hver gang, der er gået 5 år. For det er ingen selvfølge, at vi fortsat holder sammen. Det er et bevidst valg og ønske for os begge.

Af forskellige årsager blev ægteskabet i sin tid indgået ved en enkel ceremoni på Københavns Rådhus. Ved Kobberbrylluppet blev vi så velsignet i Nordborg Kirke. Og drømmen om at stå hvid brud skete ved sølvbryllupsfesten – i min flotte konfirmationskjole fra 1973. Og med det kommende Koralbryllup i slutningen af maj er der endnu en mulighed for at opleve noget af det, som vi ikke fik på bryllupsdagen for snart 35 år siden. Bryllupskagen, det vil sige den store i flere etager, fik vi ikke i 1986, så den skal vi have til Koralbryllupsfesten.

Mange af os har den indstilling, at det vi ikke lige fik eller fik gjort på et bestemt tidspunkt, er for sent. Men det er det jo ikke, medmindre vi fortæller os selv, at det er det. Det gør min mand og jeg ikke – mere. For det har vi gjort i de første mange år af vores samliv. Men vi afprøvede og fandt ud af, at gamle drømme ikke er for sent at udleve, især ikke dem der føles vigtige. For vi kan altid skabe en ny begyndelse. Og det kan måske virke lidt fjollet på nogen at gøre noget efter at "man skulle have gjort det". Det kan jeg godt forstå, men jeg kan kun anbefale og inspirere til at gøre det. I starten virkede det det både uvant og mærkeligt, men nu føles det mere som frihed til at leve, som vi ønsker.

Annonce

Vores erfaring er, at når der stadig er liv i et gammelt ønske eller en gammel drøm, så er det et tegn på, at det er noget, der er vigtigt. Ofte er det samtidig noget, der skaber glæde, noget som man måske længtes efter. Mor-barn-buketten, som en mor ofte får lige efter fødslen, fik jeg for eksempel fire et halvt år efter vores yngste søn blev født. Og oplevelsen af at få denne symbolske buket var med til at hele et gammelt sår. Ikke mindre end det. Så mottoet om at: "der er – næsten – aldrig noget der er for sent" er for os blevet en måde at få gjort noget af alt det, som vi aldrig har fik gjort, men som er vigtige for én af os.

Og hvorfor skulle min mand og jeg ikke virkelig værdsætte det vi har sammen, når nu muligheden er der? For vi har virkelig kæmpet for kærligheden. Det har været svært til tider at tro på det, der var. Men vi er sammen kommet igennem "vildnisset" med de mange svære udfordringer. Og når man kommer igennem noget, der er svært og føler, at man er kommet styrket igennem, både som menneske, som partner og som familie, noget som styrker sammenholdet og kærligheden, så har vi brug for at fejre det.

Så når bryllupskagen skal skæres ud, bliver det selvfølgelig med alle de traditioner, der er omkring denne udskæring, ligesom til et stort bryllup. Og så bliver Koralbryllupsfesten i øvrigt afholdt i det samme tøj, som vi havde på på Rådhuset i København.

For det er jo ikke alting, der skal laves om, vel.

Kaj og Kari Bjerke i 1986. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce