Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Destilleriet Als rykker til Sønderborg og åbner restaurant

Direktør Krestian Muusmann (tv) og bartender Frederik Frimodt-Larsen foran det, der bliver til restaurant med bar. Foto: Jens Eilertsen
Høruphav-virksomheden har lejet hele remiseområdet ved rutebilstationen. De tre bygninger sættes i stand og der etableres et grønt område med scene til fællesarrangementer.

De seks eSønderborg: Destilleriet Als flytter fra Høruphav til Sønderborg. Virksomheden har lejet det 5500 kvadratmeter store remiseområde ved rutebilstationen af Sønderborg Kommune, og til trods for, at kontrakten foreløbig kun løber over 10 år, investeres der et stort millionbeløb i at sætte hele området i stand.

Direktør og medejer Krestian Muusmann fortæller, at håndværkerne går i gang onsdag 25. november. Det er direktørens bud, at det hele er klar til åbning en gang i marts næste år.

På grunden ligger tre bygninger på i alt 2300 kvadratmeter, og de skal alle renoveres. I bygningen, der ligger tættest på rutebilstationen, etableres en restaurant med bar. Den har endnu ikke fået et navn, men konceptet ligger klart: I dagtimerne skal det være en smørrebrødsrestaurant i meget høj kvalitet. Direktøren taler ligefrem om, at der skal være smørrebrøds-kalas i den nye restaurant. Om aftenen kan der købes en menu.

Annonce

Showroom

Destilleriet Als har ansat en kok, men navnet er endnu ikke til offentliggørelse. Krestian Muusmann siger dog gerne, at virksomheden har kigget sig godt omkring for at finde den helt rigtige profil. Der lægges nemlig vægt på, at det skal være en stor oplevelse at komme på den nye restaurant.

Om fire måneder etableres der en scene og grønt område her. Foto: Jens Eilertsen

- Vi vil lave alt fra bunden, og der vil blive tale om mad fremstillet af lokale ingredienser fra folk vi kender, siger direktøren.

Det lyder jo dyrt - men det bliver det ikke. Destilleriet Als etablerer ikke en ny restaurant med bar for at tjene penge på den - den skal mere bruges som et showroom for virksomhedens gin og whisky. Og det er så her, destilleriets kompetente bartender, Frederik Frimodt-Larsen, kommer ind i billedet. Han siger, at man sagtens kan drikke whisky eller en cocktailmenu til maden.

Annonce

Whisky til mad

- Vin kan meget, men når vi tilbyder en cocktailmenu, kan den tilpasses kundernes ønsker. Jeg ser meget frem til at vise, hvad vi kan, siger bartenderen.

I bygningen ind mod rutebilstationen skal der ikke kun være restaurant. Virksomhedens whiskydestilleri flyttes også fra Høruphav. I den anden bygning skal der indrettes blandt andet selskabs- og konferencelokaler og i bygningen længst væk fra rutebilstationen skal der opbevares whisky. Der fremstilles 40.000 liter om året og de skal ligge i tre år.

Annonce

Scene

Destilleriet Als sælger langt de fleste produkter uden for lokalområdet. Alligevel er det vigtigt for Krestian Muusmann at brande virksomheden i Sønderborg om omegn. Det er blandt andet derfor, der nu investeres et stort millionbeløb i remiseområdet. Blandt andet bruges der mange penge på at etablere et stort grønt område med scene mellem bygningerne.

Krestian

Muusmann vil gerne skabe et nyt smukt område i midten af Sønderborg og håber, at der sammen med andre kan holdes arrangementer. Han nævner som eksempel streetfood-dage og nikker, da vi foreslår fiskemarked.

- Hvad skal der ske med lokalerne i Høruphav?

- De er lejede og vi beholder dem. Blandt andet skal de bruges som selskabslokale.

- Har det været let at forhandle med kommunen?

- Vi har haft den bedste oplevelse med kommunen. De har lyttet til os og taget os i hånden, og sagsbehandlingen har været hurtig.


Vi har haft den bedste oplevelse med kommunen. De har lyttet til os og taget os i hånden, og sagsbehandlingen har været hurtig.

Krestian Muusmnann


- Hvorfor køber I ikke området?

- Der giver ikke mening at købe det - det er nok også dyrt, og kommunen har jo ikke sat det til salg.

- Hvem betaler for istandsættelsen?

- Det gør vi.

- Selv om I kun har en 10-årig kontrakt?

- Ja, nu må vi se, hvad der sker om 10 år.

- Men I kan ikke være sikre på, at kommunen forlænger? Får I så pengene, som I har investeret i istandsættelsen, retur?

- Nej, vi har en aftale om, at bygningerne afleveres i den stand, vi har modtaget dem, siger Krestian Muurmann og griner lidt.

De seks ejere

Damir Agic

Kalle Muusmann

Mohammed Remmo

Bjørn Pedersen

Mads Munk

Krestian Muusmann

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce