Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det begyndte med en dårlig vin

Destilleriet Als har fået en stribe priser siden der blev åbnet for produktionen i 2018. Foto: Jens Eilertsen
Destilleriet Als har siden marts 2018 fået en række priser ved Wine & Spirit Competitions kåringer - derfor kan det være vanskeligt at forstå, at en fejlslagen høst var startskuddet for virksomheden.
Annonce

Sønderborg: Det lyder lidt vildt, men Destilleriet Als, der siden åbningen i marts 2018 har fået hele seks priser ved  Wine & Spirit Competitions kåringer, er produktet af en dårlig drue.

Direktør Krestian Muusmann fortæller, at forældrene er tredje generation på en ejendom i Huholt, og de laver lidt honning og cider. Der er også en vinmark ved ejendommen, og et år var vinen virkelig ikke særlig god.

Derfor arrangerede Krestian Muusmann en destillation, og der kunne overrækkes faderen, Kalle Muusmann, et fransk egetræsfad med brandy, da han fyldte 60 år. Det viste sig, at brandyen var rigtig god - og så var første skridt til et erhvervseventyr taget.

Annonce

200 sider

Krestian Muusmann var i samme periode i gang med at skrive en 200 siders master på SDU i Sønderborg, og han skiftede hurtigt spor, så den blev om opstart af et destilleri.

Det var også i studiemiljøet, at han fandt de øvrige medejere - lige minus Kalle Muusmann. De mødtes på en bar i Sønderborg, talte tingene igennem, og så var Destilleriet Als en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce