Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det Blå Gymnasium er klar til finalen i DM i Erhvervscase

Holdet fra Det Blå Gymnasium er fra venstre mod højre: Victor Pedersen fra Guderup, Mads Emil Sandholdt fra Hørup, Marcus Teichert fra Hørup og Signe Dreier fra Guderup.
Et hold elever fra Det Blå Gymnasium i Sønderborg har ide-udviklet sig frem til finalen i DM i Erhvervscase for hhx-elever. Finalen bliver holdt den 29. september.
Annonce

Sønderborg: Hvad med en stadionbiograf? Med den ide skal et hold elever fra Det Blå Gymnasium repræsentere landsdelen ved finalen i DM i Erhvervscase. Bag konkurrencen, hvor hhx-elever fra hele landet dyster på erhvervstalent, står Danske Erhvervsskoler i tæt samarbejde med Dansk Erhverv.

Hvad kan man bruge et tomt stadion til, når der ikke spilles fodbold? Fire hhx-elever fra Det Blå Gymnasium i Sønderborg er i finalen til DM i Erhvervscase. De vil slå det hvide lærred op på grønsværen. Når der scores mål, og fansene synger på tribunen, er der liv på stadion og gang i kasseapparatet.

Men kan en fodboldklub også fylde sæderne og tjene penge, når det ikke er kampdag? Det spørgsmål har fire hhx-elever besvaret så overbevisende, at de nu er i finalen til DM i Erhvervscase.

– Vi ved ikke så meget om fodbold. Så vi tænkte ud af boksen og undersøgte, hvordan man kunne bruge stadion til andre events, fortæller Mads Emil Sandholdt.

Annonce

Ikke ødelægge græsset

De unge ville finde på noget, der kunne trække mange forskellige mennesker til uden at ødelægge græsset. Og de har brugt deres spidskompetencer indenfor virksomhedsøkonomi og afsætning til at regne deres ideer igennem.

– Vi foreslår, at man to gange om måneden sætter en oppustelig storskærm op på stadion, så man kan se film fra tribunerne. Det kan både være for børn og voksne, og hvis det bliver en succes, så kan man for eksempel lave temaer med gys til halloween eller julefilm i december, siger Marcus Teichert.

Eleverne foreslår også, at klubben slutter hver sæson af med en hel weekend, hvor nogle af Danmarks bedste bands spiller koncerter på stadion. Også dén ide går ud på at invitere et bredere publikum ind og opleve stemningen på stadion.


Vi ved ikke så meget om fodbold. Så vi tænkte ud af boksen og undersøgte, hvordan man kunne bruge stadion til andre events.

Mads Emil Sandholdt, Hørup


Annonce

Digital afvikling

Hvert år inviterer en udvalgt virksomhed eleverne fra alle handelsgymnasier til at byde ind med ideer, der kan fremme virksomhedens omsætning og indtjening. I år er virksomheden fodboldklubben Brøndby IF. Corona har udfordret, men ikke stoppet eleverne
På grund af corona bliver mesterskaberne i år afviklet digitalt, ligesom eleverne under deres forberedelser har været udfordret af nedlukninger og restriktioner. Arrangørerne er imponerede over, hvor godt eleverne har tacklet de noget specielle omstændigheder.

– Det har krævet stor selvstændighed. Men holdene har klaret det godt, og nu ser vi virkelig frem til finalen, hvor de dygtigste hhx’ere fra hele landet skal vise, hvad de kan, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Finalen bliver afholdt digitalt den 29. september, og den 30. september bliver danmarksmestrene fejret med reception og rundvisning på Brøndby Stadion, hvor bl.a. Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen deltager.

Bag DM i Erhvervscase står Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv.

Læs mere om konkurrencen på www.deg.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce