Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det er blevet hårdere - og du bliver ikke millionær

John Dyrvig Jensen kan se tilbage til 40 år som selvstændig på Nordals. Foto: Jens Eilertsen
John Dyrvig Jensens etablerede for 40 år siden John's Autoservice på Nordals. Han beskriver branchen som meget hård, men elsker alligevel jobbet og har ingen pensionsplaner.

Nordborg: John Dyrvig Jensen sætter et skævt smil op, da vi spørger, om man bliver millionær af at have eget værksted på Nordals. Han svarer noget i retning af, at så skal man godt nok arbejde meget og længe. Men sagen er den, at det har han også gjort. Det er 1. maj i år 40 år siden, den garvede mekaniker etablerede John's Autoservice i ejendommen på Oksbølvej 13.

Men millionerne har han ifølge eget udsagn ikke set noget til. I dag er kunderne ikke så bundne af deres værksted som tidligere, og servicekontrakter og et stadig stigende leasingsalg gør også hverdagen vanskeligere. Samtidig skal han selv og medarbejderne på dyre kurser for at følge med i alt det nye - især i denne tid, hvor transformationen fra benzin og diesel er i fuld gang. Alligevel er John Dyrvig Jensen glad for jobbet, og han har ingen planer om at gå på pension. Om kort tid fylder han 63 år.

Men han er dog i dialog med sønnerne Dennis og Daniel om en overtagelse - de arbejder begge i firmaet. Dennis har snart 20 års jubilæum som ansat, mens Daniel har arbejdet der i tæt på 10 år. Datteren Diana Jensen har ikke noget med firmaet at gøre - hun har travlt med sine tre frisørsaloner.

Ikke lige om hjørnet

- Jeg ved ikke, hvornår jeg stopper. Det er ikke lige om hjørnet. Hvad skulle jeg også lave, hvis jeg ikke skulle arbejde her. Jeg elsker jobbet og har i mine 40 år her aldrig tænkt på at lave andet, siger John Dyrvig Jensen, der dog har hustruen Lone, tre børn, seks børnebørn, en Honda Super Magna motorcykel årgang 87 og en selvbygget 29 fods aluminiums motorbåd til at udfylde fritiden.

- Vi du ikke hellere sejle rundt i din båd og holde hånd med konen, end at fortsætte med dette arbejde?

- Når vi sejler, er det altså kun til Schlesvig, Kolding, Sydfyn og sådan, og jeg kan godt lide mit arbejde og tror ikke, at jeg vil kunne få tiden til at gå uden. Der er jo også det økonomiske i det - jeg skal jo tjene til det daglige brød.

Hustruen er gået på pension - hun har tidligere været dagplejemoder, men skiftede så til en børnehave.

Annonce

Som meget ung

John Dyrvig Jensen begyndte som meget ung at arbejde som fejedreng i firmaet Peter Andersen, der reparerede biler, motorcykler og cykler i Nordborg. Han var der fra 1972 til 75 og fik stadig mere ansvar i firmaet. Men en mekanikeruddannelse skulle der til, og derfor gik han i lære i Rødekro.

John Dyrvig Jensen arbejder sammen med sine to sønner - Daniel til venstre og Dennis til højre. Foto: Jens Eilertsen

Uddannelsen blev afsluttet i 1979, hvor han fik job som mekaniker hos Als Motor, der dengang lå i Lunden. Her arbejdede han til etableringen af John's Autoservice på den nuværende adresse 1. maj 1981.

I starten var faderen også beskæftiget på adressen - han klarede smøring, udskiftning af udstødning og andre lettere opgaver. De to arbejdede side om side, men var begge selvstændige.

1. oktober 1886 købte John Dyrvig Jensen ejendommen, som også var hans barndomshjem. Hans forældre flyttede til den, da han var et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce