Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det gik som vi ventede: ID.3 er Årets Bil i Danmark

VW ID.3 er Årets Bil i Danmark 2021. Foto: Lars Krogsgaard
Motorjournalisternes Klub Danmark har kåret VW nye el-bil som den bedste nye bil - akkurat som vi gættede for flere måneder siden. Hos Volkswagen Sønderborg er man mere end begejstret for kåringen.
Annonce

Kåring: De danske Motorjournalisters Klub har talt: Årets Bil i Danmark er VW ID.3, og den efterfølger endnu en el-bil på tronen - Tesla Model 3, der blev Årets Bil i Danmark 2020.

Der er ellers kun kåret en bil med strøm som Årets Bil i Danmark, det var i 2012, da Opel Ampera, der har en benzinmotor til at lade batteriet op. Dengang var der mange, som mente, at den rette vinder skulle have været VW up!

Direktør Mogens Tryk Kastbjerg fra Volkswagen Søndebrorg er jublende glad for kåringen.

- Vi kan ikke få armene ned, siger han.

- Regner I med, at kåringen giver øget salg?

- Der er nok noget omkring nyhedens interesse, men det er altid godt at kunne bryste sig med sådan en kåring. ID.serierne er jo vigtigt for os - vi havde først Boblen, så kom Golf og nu har vi ID-serien, siger Mogens Tryk Kastbjerg.

VW ID.3 kan kun erhverves med 204 hk motor og med rækkevidde fra 400 til 540 kilometer. Basisprisen er 325.000 kroner. Til foråret kommer der en version med 150 hk og den forventede pris bliver omkring 285.000 kroner.

Annonce

Vi gættede det

Ugeavisen gættede allerede på ID.3 som vinder i 2021 for et par måneder siden - til trods for, at vi kun har kørt en kort tur i bilen. På få minutter blev det klart for os, at denne bil har mange praktiske løsninger og byder på både komfort og god plads.

- Trods visse skønhedsfejl er der samlet set tale om en elbil, der kan stort set alt det, man forventer af en moderne bil. Den varsler godt nyt for fremtidens bilkøbere og viser i praksis, at det at køre i en elbil både kan være sjovt, komfortabelt og økonomisk attraktivt. Og som Euro NCAP-testen viste, er sikkerheden i top, sagde FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen ifølge FDM efter kåringen.

Det blev en meget klar sejr til ID.3, der fik 150 point. Andenpladsen, Deat Leon, opnåede 122 point.

VW ID.3 150 point
Seat Leon 122 point
Toyota Yaris 114 point
Peugeot 2008 91 point
BMW 4-serie 64 point
Honda e 63 point
Renault Captur 56 point

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce