Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det her er mit værste mareridt - min krop gør ondt

Siamak Vest er kendt som Øvre Perlegades glade dreng, men i dag har han vanskeligt ved at smile. Foto: Jens Eilertsen
Krisen har kostet indehaveren af Salon Manhattan, Siamak Vest, 500.000 kroner. Han må nu arbejde som handicaphjælper ved siden af salonen for at få økonomien til at hænge sammen. Den ellers altid glade frisør siger, at han lukker Manhattan, hvis der kommer en tredje nedlukning.

Sønderborg: Ugeavisen ser indehaveren af Salon Manhattan i Perlegade, Siamak Vest, lørdag formiddag. Han er ved at flytte ting fra sin lille hvide VW up ind i forretningen, som åbner tirsdag morgen.

Den 53-årige frisør er nok en af de mest positive og glade mennesker i Sønderborg, han slutter sjældent en sætning uden at sige "min ven", og hans kunder får også tit et "tak for din måde at være på" med, når de forlader salonen. Han er Øvre Perlegades glade dreng.

Derfor tager vi kontakt med Siamak Vest denne lørdag formiddag - vi vil gerne høre, om han glæder sig til den store åbningsdag tirsdag.

Og ja, det gør han - han glæder sig endda som et lille barn. Men det er tydeligt, at frisøren er mærket af måneders nedlukning. Han ser trist ud, da ugeavisen henvender sig, og under samtalen er det kun, når hans kunder går forbi på Perlegade, at vi lige ser glimt af de smil, vi kender så godt. Hvad er der galt, spørger vi?

Annonce

Pension udskudt

Sia Vest forklarer, at han er hårdt ramt af nedlukningen og at hans planer om at gå på tidlig pension er udskudt på ubestemt tid. Det har hele tiden været planen, at datteren Victoria skulle overtage salonen, men Siamak Vest siger, at han nok bliver nødt til at arbejde til han bliver 75 år. Han kan altså se frem til yderligere 22 år på arbejdsmarkedet.

Siamak Vest anslår, at nedlukningen har kostet ham cirka 500.000 kroner - han har lige betalt 235.000 kroner i udskudt moms.

- Regeringen gjorde det muligt at skubbe momsbetalingen, men det er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Først er det varmt, så bliver det koldt. Og lige nu er det meget koldt for mig. Jeg ejer jo bygningen og har derfor ikke kunne få tilskud til huslejen, og jeg har jo også andre udgifter og får kun 80 procent af lønnen betalt til mine to ansatte. Hvor skal jeg tage de sidste 20 procent fra? Nogen siger, at jeg bare kan tage lån i banken eller fra friværdien i bygningen - åh, lige nu er jeg bare træt. Min krop er træt. Du ved, hvordan det er, når du kører en bil op ad en stejl bakke. Så skal du ned i gear og gasse op. Sådan har jeg oplevet de seneste måneder, siger Siamak Vest, der dog lige indskyder, at han ikke er ene om at være i denne situation, og at han sender varme tanker til Lars i Men's Cut.

- Jeg har jo kun to medarbejdere - og tak for det - han har vel seks til otte. Men uanset det, så er det her mit værste mareridt.

Annonce

Det værste

Stemmen knækker og han har en tåre i øjnene, da han fortsætter.

- Det værste er næsten, når nogen kommer og siger til mig, at jeg da har haft en dejlig lang ferie. Det her er ikke ferie - du kan ikke holde ferie, når du er tvangslukket og du ikke ved, hvad fremtiden bringer. Havde jeg lukket min salon for at rejse rundt i verden eller var jeg taget til Honolulu i fire måneder, så var det jo min egen skyld, hvis kunderne forsvandt. Men det her har jeg ingen skyld i.


Det værste er næsten, når nogen kommer og siger til mig, at jeg da har haft en dejlig lang ferie. Det her er ikke ferie - du kan ikke holde ferie, når du er tvangslukket og du ikke ved, hvad fremtiden bringer.

Siamak Vest


Siamak Vest fortæller, at han har været tvunget til at tage et job som handicaphjælper 32 timer om ugen - det skal han fremadrettet klare ved siden af salonen. Han anslår selv, at hans arbejdsuge kommer op i nærheden af 90 timer. Også datteren Victoria, der er frisør i salonen, arbejder nu som handicaphjælper ved siden af.

Annonce

Mor Mette

-Jeg har stor respekt for Mor Mettes restriktioner og indsats mod corona, og jeg er stor tilhænger af, at vi passer på vores ældre og svage, men jeg kan ikke forstå, at vi selvstændige, som tvinges til at lukke vores forretninger, ikke kompenseres 100 procent. Det her har ramt mig så hårdt, at jeg ikke rigtigt kan være glad. Der er jo ikke sjovt at gå i Føtex, hvis du ikke har en krone i lommen.

- Min uddannelse som frisør tog fire år, og jeg har arbejdet i faget i Sønderborg siden 1988 - i den tid har jeg aldrig modtaget dagpenge eller andet fra det offentlige. Det er jeg stolt over, siger Siamak Vest, der er bange for fremtiden.

Lige nu står alle i kø for at blive klippet, og næste uge er næsten fuldt booket op, men så melder hverdagen sig. Siamak Vest tror, at det vil koste ham mange strøgkunder, at der nu skal vises coronapas, hvis man vil klippes.

- Hvad vil du gøre, hvis der kommer en tredje nedlukning?

- Så lukker jeg. Helt sikkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce