Annonce
Ugeavisen Sønderborg

DR-ramasjangs julemysterium satte en julefest i gang for de små

Kristian Gintberg og band spiller for et børnefyldt Alsion. Foto: Linus Calov Jacobsen
Ramasjangvært Kristian Gintberg og hans oplagte band i diverse nissekostumer spillede i december tre julekoncerter for børn i Alsion koncertsal.
Annonce

Sønderborg: Alsion salen var fyldt med 500 børn i 3-8 årsalderen til hver af de tre koncerter. Kristian Gintberg, der er Ramasjangs svar på Sherlock Holmes, havde skrevet et show for børn, der fik salen i en mystisk julestemning. Allerede fra start blev børnene stille. Der var en juleskurk på spil, der havde stjålet julemandens seddel med alle børnenes ønsker. Julen var i fare, og Kristian skulle bruge børnenes hjælp, for at redde den. På scenen kunne man, udover Kristian og bandet, se showets syv karakterer, kendt fra TV, nu som papfigurer.

Disse syv figurer blev med hjælp fra det unge publikum, indskrænket til tre mulige juleskurke. Nogle af showets, ifølge vært Kristian Gintberg, mest populære figurer, Ronni Roligan, Danse Staffan og Camping Vagn.

- Hold op, hvor er I alle sammen nogle gode detektiver. Hvor mange herinde vil gerne være detektiv når I bliver store, spurgte Kristian Gintberg publikum, hvortil de flere hundrede børn svarede råbende i kor:

- Det er jo vildt fedt at de er så meget på. Det er jo ren polterabend stemning når jeg spørger dem, om de vil hjælpe mig med noget, og de altid råber ”JA!”, siger Kristian Gintberg.

Om de studerende

JydskeVestkysten og Ugeavisen Sønderborg har en uge i december haft besøg af en gruppe journaliststuderende, som læser på første semester på Syddansk Universitet i Odense. I de kommende dage bringer vi et udpluk af de historier, som gruppen producerede i løbet af ugen.

Annonce

Små detektiver

Programmet, der normalt er et detektivprogram, rejser i december hele landet rundt. De spiller både sange, der er kendte fra programmet, men også ældre klassikere som ”jeg så julemanden kysse mor”, der i dag blev sunget af Camping Vagn.

- Det er virkelig fedt at få rejst rundt og spille nogle julesange og mysteriesange. Børnene er jo vildt glade for at løse mysterierne, siger Kristian Gintberg, der fortæller at koncerterne for ham har sat julestemningen i gang med et brag, også selvom han ikke er så meget hjemme. Børnene fik til sidst reddet julen ved at opklare mysteriet om, hvem der havde stjålet julemanden liste med ønsker.

- I har hjulpet mig med at redde julen. Tusinde tak skal I have, og god jul! Sluttede Kristian Gintberg sit show af med.

Kristian Gintberg optræder som karakteren Camping Vagn. Foto: Linus Calov Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce