Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dybbøl Mølle fejrer 100-års jubilæum

Dybbøl Mølle fejrer sit 100-års jubilæum. Arkivfoto: Timo Battefeld
Lørdag den 27. juni markeres det, at det er 100 år siden de danske soldaterforeninger købte Dybbøl Mølle.
Annonce

Dybbøl: Lørdag den 27. juni bliver en ekstra festlig dag for Dybbøl Mølle, som den dag endelig kan fejre 100-året for oprettelsen af Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle. Fejringen var oprindeligt planlagt til at blive gennemført på Dybbøldagen den 18. april med flere hundrede inviterede deltagere, men det fik corona-restriktionerne sat en stopper for.

Nu må der med de gældende restriktioner gennemføres et reduceret program uden deltagelse af publikum og uden deltagelse af æreskommando, faner fra hele landet og Jydske Landsoldater i gamle uniformer. Der deltager dog en sekstet fra Slesvigske Musikkorps, som vil underholde de inviterede gæster før og efter talerne.

Annonce

Soldater købte møllen

Det var de danske soldaterforeninger, som i forbindelse med Genforeningen i 1920, købte møllen og oprettede Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle. Derfor deltager præsidenten for de Danske Soldaterforeningers Landsråd, pensioneret oberst Christian Arildsen som taler ved arrangementet.

Ud over 100-års jubilæet, så fejres også, at møllen er færdigrenoveret. Desuden har Dybbøl Mølle som et led i fejringen af 100-året for Genforeningen fået etableret en helt ny udstilling om møllens historie. Udstillingen bliver åbnet af folketingspolitiker Bertel Haarder (V), som har et særligt forhold til Dybbøl Mølle og dens historie.

Når arrangementet slutter kl. 12.00, vil møllen og den nye udstilling igen være åben for besøg af publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce