Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dybbøl Mølle fik ingen finanslovgaranti

Dybbøl Mølle fik ikke garantier fra kulturministeren om en fast årlig plads på finansloven med et tilskud på ca. 400.000 kroner. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Det gik ikke som håbet for Dybbøl Mølle. Kulturministeren har svaret på et ønske fra den selvejende institution bag møllen om at få et fast årligt tilskud på 400.000 kr. via finansloven.
Annonce

Sønderborg: Kulturminister Joy Mogensen(S) har netop sendt sit svar på et ønske fra Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle om en fast årlig plads på finansloven med støtte på ca. 400.000 kr. til den løbende vedligeholdelse. "Hvorvidt der på sigt skal bevilges penge til den løbende vedligeholdelse af Dybbøl Mølle, vil være et spørgsmål om prioritering af det samlede kulturområde, hvilket sker i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2021", lyder svaret fra ministeren.

- Vi havde ikke forventet, at komme på Finansloven for 2020, som jo blev forhandlet på plads den 2. december 2019. Men vi havde håbet at komme på finansloven med et fast beløb på 400.000 kr. hvert år, idet det er behovet for midler til vedligeholdelse, når der også skal være økonomi til de større projekter, siger formanden for Dybbøl Mølle, Jens Peter Rasmussen, som sammen med leder af historiecentret, Bjørn Østergaard, havde foretræde for Kulturudvalget 4. december sidste år.

Annonce

Et brugt symbol

- Vi havde forberedt os med et detaljeret budget, så der også kunne være penge til vingerne måske igen skal skiftes om 25 år. Dybbøl Mølle er et kendt og brugt symbol, som vel nok berettiger til et fast årligt tilskud fra staten. Nu må vi så se mod finanslovsforhandlingerne for 2021, siger Jens Peter Rasmussen og tilføjer:

- Den kommer selvfølgelig ikke til at forfalde. Siden 1935 er det lykkedes os af finde fondsmidler og andet til vedligehold, men det er da bedre at kunne være på forkant med det arbejde. Og hvis det ikke skulle lykkes med en plads på finansloven bliver det i højere grad et spørgsmål om at hutle sig igennem. Hvis pengene til gengæld er sikret, er der mere tid og overskud til at udvikle og tænke nyt om nationalsymbolet.

Dybbøl Mølle skal i februar have sine vinger på igen og have endnu en gang hvid kalk, så den står klar til festlighederne på Dybbøl i forbindelse med Genforeningen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce