Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dygtige fodboldpiger er blevet veninder med bolden

Pigerne er flinkt til at møde op til træning. Foto: Anders Kibbel
U12 pigerne i Hørup UI er på to et halvt år gået fra at tabe alle kampe til at blive mestre i Region 4. Vi er med ved træningen en søndag eftermiddag.
Annonce

Hørup: De seje fodboldpiger på Hørup UIs U12 fodboldhold er på et et halvt år gået fra at tabe alle deres kampe til at vinde Kreds 4, og en af forklaringerne på den succes er ifølge træner Henrik Nissen, at pigerne nu er blevet veninder med bolden.De er så gode, at de har deltaget i drengeturneringer, og det var faktisk sådan sidste vinter, at de vandt de fleste kampe over drengene.

Henrik Nissen


Det viste de ved slutspiller i Kreds 4, hvor de mødte Gråsten, Vejen og Ribe. Hørup UI vandt det vigtige lokalopgør mod Gråsten og slog også Ribe. Vejen meldte afbud på grund af sygdom, og så var sejren i hus. Det blev fejret med pigernes kampråb: Hvem var det, der vandt i dag, det var dem fra Hørup af.

Annonce

Går til den

Henrik Nissen forklarer, at pigerne blandt andet har succes, fordi de er flinke til at møde op til træning. Og de møder ikke kun op - de går også til den, når der trænes.

- Selv om de tabte alle kampe det første halve år, så blev de ved. Det synes jeg er fantastisk. Jeg er nok den gammeldags type, som tror på, at man kommer langt ved at køre hårdt på, men det skal også være sjovt at træne samtidig med, at man lærer noget.

Annonce

Vandt over drengene

- Vi har ved træningen meget fokus på det tekniske, og nu synes jeg, at pigerne er blevet veninder med bolden. De er så gode, at de har deltaget i drengeturneringer, og det var faktisk sådan sidste vinter, at de vandt de fleste kampe over drengene. Det var drengene selvfølgelig ikke så glade for, men vores piger er rigtigt gode - og nogle af vores piger træner da også sammen med drengene og er helt på drengeniveau. Men det slutter jo, for de kommende år udvikler drengene sig mere fysisk, siger Henrik Nissan.

11-årige Caroline og Julie har spillet i tre og fire år. De vil hellere spille fodbold end håndbold, og Julie synes det er sjovt, at de har en mulighed for at komme på landsholdet. Foto: Anders Kibbel

Henrik Nissen tilskriver også en fantastisk forældreopbakning en stor del af æren for, at pigerne på U12-holdet nu har hjemtaget kredsmesterskabet for det tidligere Sønderjyllands og Ribe Amt.

Annonce

Til Handewitt

Hans egen datter, Camilla, er ikke på holdet, men hun er en af de Hørup-piger, som er på drengeniveau. Hun spiller i Handewitt tre gange om ugen og er også med på drengehold. Det er far, der kører de 40 til 50 kilometer hver vej tre gange om ugen.

Hvem var det,d er fandt i dag..... Foto: Anders Kibbel
Pigerne tabte det første halve år alle kampe. Det er slut nu. Foto: Anders Kibbel
Nu er pigerne blevet veninder med bolden. Foto: Anders Kibbel
Der bliver gået til den ved træningerne i Hørup. Foto: Anders Kibbel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce