Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dyrk motion i det fri: Naturfitnessanlæg på vej i Augustenborg

På den nordlige side af Lillehav kommer der et motionsanlæg. Det bliver placeret neden for skrænten ved Lægehuset Augustenborg. Arkivfoto:Birthe Juul Mathiasen
Borgere i Augustenborg og vandrere på Lillehavstien er kommet et skridt nærmere muligheden for at træne i det fri. Kommunens sundhedsudvalg har netop sagt ja til en økonomisk ramme på 100.000 kroner til et naturfitnessanlæg på græsarealet ved Lægehuset Augustenborg.

Augustenborg: En ide om at opføre 8-10 fitness-stationer på kommunens grønne areal ved lægehuset på Stavensbølsgade i Augustenborg og i umiddelbar forbindelse med Lillehavstien er nu kommet tættere på en realisering i det sundhedsudvalget har afsat 100.000 kroner til etablering af anlægget.

- Det er opløftende at modtage den slags gode initiativer fra lokalsamfundene, og det glæder mig, at vi har mulighed for at hjælpe med at føre ideen ud i livet. Vi bestræber os på, at gøre det lettere for flere at få mere bevægelse ind i hverdagen. Et naturfitness-anlæg, der er placeret et sted, hvor mange naturligt kommer forbi, er 100 procent i tråd med denne tanke, siger formand for sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Ideen til naturfitness-anlægget AktivSpot kommer fra Hertugbyens Udviklingsforum. Kommunens forvaltning vil arbejde videre med at planlægge og etablere anlægget.

Det sker i tæt dialog med netop Hertugbyens Udviklingsforum, der har allerede har gjort sig en del tanker om, hvordan anlægget skal være, og hvem de tror vil få glæde af det.

Annonce

Noget for alle

Fitnessstationerne skal udføres i træ, så de falder godt ind i naturen omkring Lillehav.  Målgruppen for anlægget vil være både børn, voksne og ældre.

Hertugbyens Udviklingsforum vurderer desuden, at de lokale løbe- og vandreklubber vil kunne bruge anlægget til at træne på, når det passer ind i deres hverdag og træningspas.

- Der er rigtig mange, der kan få glæde af det her anlæg. Det bliver et sted, hvor de lokale kan vende tilbage igen og igen. Og et sted, hvor forbipasserende spontant kan få sig lidt ekstra bevægelse. Der er så smukt ved Lillehav, så jeg tror man helt automatisk får lyst til at stoppe op der, og holde en aktiv pause i Hertugbyen, siger næstformand i sundhedsudvalget Didde Lauritzen.

Når anlægget er etableret, vil Hertugbyens Udviklingsforum i samarbejde med Midtals Idrætsforening stå for den løbende drift og vedligeholdelse.

Hertugbyens Udviklingsforum

Er en forening, der arbejder for at styrke den samlede byudvikling og turistindsats i Augustenborg. Udviklingsforummets formål er at være med til at fremtidssikre Hertugbyens udvikling til gavn for handel, kunst- og kultur, bosætning, natur og at tiltrække flere turister til byen.

Forummet blev dannet i 2017 som følge af Sønderborg Kommunes arbejde med områdeinitiativer i Augustenborg. Foreningens bestyrelse er bredt sammensat af personer, der repræsenterer byens forenings-, handels- og kulturliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce