Annonce
Ugeavisen Sønderborg

E'Gostenborre Hjulridere åbner for unge medlemmer

Fire bestyrelsesmedlemmer byder nye medlemmer velkomne. Det er fra venstre formand Svend Wrang, Marianne Høi, Anna Grethe Lauritzen og kasserer Ove Kabel. Foto: Jens Eilertsen
Gennemsnitsalderen i cykelklubben er omkring 75 år, og bestyrelsen har besluttet at åbne for medlemmer under 60 år for at sikre klubbens overlevelse.
Annonce

Augustenborg: Det er 26 år siden, Thorkild Frandsen stiftede E'Gostenborre Hjulridere - en cykelklub for personer over 60 år. Den første tur fandt sted 14. marts 1994 med deltagelse af Anna Schmidt, Edith Zubeck, Leif Jørgensen, Lilly Hansen, Karl August Strüssmann og Thorkild Frandsen. Turen gik fra Sebbelev til Ketting og var på 10,6 kilometer.

Siden er der trampet i pedalerne, og selv om stifteren ikke selv er med, fordi han har mistet synet - Thorkild Frandsen er livsvarigt æresmedlem - så er der ingen tvivl om, at han fryder sig over, at klubben kører videre.

Men den kører ikke så godt, siger formanden Svend Wrang. Det er nemlig sådan, at medlemmerne er oppe i årene og de falder fra. Senest er en steget af cyklen af helbredsmæssige årsager og en er død. Sådan er det, når der køres rundt med en gennemsnitsalder på cirka 75 år, siger formanden. Ældste medlem er Rudi Huber på 87 år.

- Hvordan har I det med, at det ikke hører til sjældenhederne, at medlemmerne dør?

- Sådan er det, det er naturens orden, siger bestyrelsesmedlem Anna Grethe Lauritzen.


Sådan er det, når der køres rundt med en gennemsnitsalder på cirka 75 år.

Formand Svend Wrang om frafald på grund af dødsfald.


Medlemstallet - de aktive - er altså faldet fra 34 til 32. Da klubben var på toppen, var der cirka 45 med på cyklerne.

Annonce

Unge er velkomne

Men nu skal der flere op på cyklerne, er bestyrelsen enige om, og derfor er der rettet kontakt til ugeavisen. Bestyrelsen vil gerne fortælle, at E'Gostenborre Hjulridere ikke længere har en nedre grænse for medlemmernes aldre. Nu er alle velkomne.

- Hvis der sidder et par 18-årige derude, som har lyst til at cykle med, så må de gerne dukke op?

- Det må de. Alle må køre med, siger Svend Wrang.

Han ved dog godt, at det nok ikke er så let for de helt unge at tage med på turene. Der cykles nemlig fra den gamle Fakta-bygning i Augustenborg klokken 9 hver tirsdag. Hardcore medlemmerne tager også på tur mandag med start klokken 9 ved Augustenborg-hallerne. Året rundt - minus dage med glat underlag.

Svend Wrang har været formand for E'Gostenborre Hjulridere i seks år. Foto: Jens Eilertsen

Der cykles mellem 25 og 30 kilometer - medlemmerne lægger på skift ruten - men det sker også, at klubben tager på heldagsture på 60 til 70 kilometer og tager cyklerne med til fjernere dele af Danmark. Samtlige medlemmer har elcykler - bortset fra tre.

Annonce

Socialt samvær

E'Gostenborre Hjulridere står også bag årsmøde med smørrebrød og underholdning, juleafslutning med æbleskiver og gløgg samt forårssang - alle arrangementer er for medlemmer og deltagere. Det koster 100 kroner om året at være medlem.

Hvis nogen ønsker cykle med, skal de bare møde op de to dage på de nævnte steder eller ringe til Svend Wrang på 41 516 380.

E'Gostenborre Hjulridere

E'Gostenborre Hjulridere har siden marts 1994 cyklet 37.369 kilometer. I år er der tilbagelagt 931 kilometer. Medlemmerne ser frem til at nå jorden rundt, som er 40.075 kilometer.

Klubben er nu for alle aldre og formand er Svend Wrang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce