Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Efter åbning uden borde retter utilfreds værtshusejer ind: - Gæsterne skal bestille tid, medmindre de kan svæve

Hjørnekroens stamgæster var ikke imponeret over regel om at skulle bestille bord inden et besøg på værtshuset. Foto: Katrine Stampe
Trods manglende borde skal der nu bestilles plads hos Hjørnekroen i Augustenborg.

Augustenborg: At fjerne alle borde hos Hjørnekroen i Augustenborg var ikke nok til at fritage værtshusets ejer Søren Sørensen for at skulle tage imod bordbestilling fra gæsterne.

Det havde han ellers håbet. Derfor fjernede han inden åbningen torsdag den 29. april alle borde, da han mente, at det ikke var muligt at bestille noget, som ikke var der.

Helt samme opfattelse havde politiet ikke. Her tolkes reglerne som "bestille plads". Det har Kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg tidligere fortalt.

Annonce

Samme besked fik Søren Sørensen igen, da politiet kom forbi på åbningsdagen, hvilket har fået ham til at indføre pladsbestilling, selv om bordene stadig er gemt væk. Hans holdning til reglerne har heller ikke ændret sig.

Søren Sørensen åbnede torsdag 29. april uden borde - og uden begejstring. Arkivfoto: Jens Eilertsen

- Lige meget hvad jeg gør, skal gæsterne bestille tid, medmindre de kan svæve. De nuværende regler giver ingen mening. Det er derfor, jeg har det så svært med at skulle efterleve dem. Jeg vil gerne overholde regler, og det gør ikke ondt at rette ind, når de giver mening, men jeg kan ikke lade være med at blive lidt på tværs, når de er så dumme, siger Søren Sørensen.


Det ender med at blive en attraktion med alt den omtale. Jeg bakker helt op om Søren

Svend Laue, stamgæst hos Hjørnekroen


Efter hans optræden i JydskeVestkysten den 29. april er det ikke kun politiet, der er kommet forbi kroen. Fredag var et par fra Svendborg på besøg, fordi de havde hørt om Søren Sørensens manglende borde.

Støtte fra stamgæst

De stamgæster, der sad og nød en øl eller flere, fredag ved middagstid deler Søren Sørensens holdning. De mener også, at reglen er fjollet.

- Det ender med at blive en attraktion med alt den omtale. Jeg bakker helt op om Søren. Det giver ingen mening at skulle bestille et bord, da ingen jo ved, hvor længe vi sidder her, siger Svend Laue.

Han er dog glad for, at genåbningen ikke blev udsat til den 6. maj. Det havde indehaveren overvejet, da det er datoen for, hvornår den omdiskuterede 30-minutter regel ophører. Den betyder, at gæsterne skal bestille et bord senest en halv time før deres ankomst.

Kravet om fremvisning af et gyldigt coronapas gælder stadig, selv om den anden regel forsvinder.

Hvornår det igen er muligt at få et bord at sidde ved på Hjørnekroen, overvejer Søren Sørensen endnu. Han vil se weekenden an.

- Mon ikke de er tilbage fra på mandag, siger han og smiler.

Trods sin utilfredshed med restriktionerne er han også glad for igen at kunne hilse på alle stamgæsterne og give dem nogle hyggelige stunder, som både de og han har savnet i mange måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce