Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Efter corona og renovering: Biblioteket i Gråsten genåbner

Biblioteket Gråsten genåbnede onsdag efter at have haft lukket under renoveringen og coronakrisen. Der var glæde blandt personalet efter, at man igen åbnede. Foto: Ludvig Dittmann
Biblioteket Gråsten er blevet renoveret, flyttet til nye lokaler og har haft lukket på grund af corona. Onsdag åbnede biblioteket igen.
Annonce

Gråsten: Efter flere måneder for lukkede døre, slog Biblioteket Gråsten onsdag dørene op. Fra klokken 13:00 var alle velkommen igen, men inden Gråstenborgerne igen kunne aflevere deres bøger stod den på pindemader, klassisk musik og taler.

- Det er dejligt, at vi igen kan byde velkommen her i Gråsten. Virkelig skønt for nu har vi haft lukket virkelig længe, sagde Line Kveiborg, som er litteraturformidler på Biblioteket Sønderborg.

Blandt talerne onsdag var formanden for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, Stephan Kleinschmidt og stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen. Begge lade vægt på, at et bibliotek i dag er meget mere end et bibliotek.

- Allerede i 1979 havde man gjort sig tanker om, at biblioteker skulle være et sted, hvor finkulturen kunne blive bredt ud til mange. Det gjorde vi i 2017 med Multikulturhuset i Sønderborg, og nu gør vi det igen her i Gråsten, sagde Carsten Nicolaisen.

Annonce

Sørøveren Alf

Stephan Kleinschmidt lagde vægt på, at man havde set frem til dagen, og derfor var hele udvalget også mødt op.

- Vi håber, at der bliver skabt et hus, hvor der er plads til fordybelse, og hvor der er plads til at lære. Gråsten er et sted, hvor man er tæt på det hele. Man er tæt på udlandet, man er tæt på skoven og man er tæt på byen, sagde han, inden han blev afbrudt af en alarm.

Stephan Kleinschmidt havde set frem til, at biblioteket i Gråsten igen åbnede. Han håber, at stedet kan blive et sted, hvor der er plads til læring og fordybelse. Foto: Ludvig Dittmann

- Ahlmannsparkens udbygning og  renovering er en styrkelse af kulturlivet i Gråsten. Både den nye multisal og udbygningen af biblioteket med den nye beliggenheden er gode og fremadrettede løsninger, fortsatte Stephan Kleinschmidt.

Ifølge sagnet skulle Sørøveren Alf i 1200-tallet af huseret i Gråsten Skovene. Da Noret og Slotssøen ikke var adskilt kunne sørøveren sejle helt ind til bredden.


Allerede i 1979 havde man gjort sig tanker om, at biblioteker skulle være et sted, hvor finkulturen kunne blive bredt ud til mange.

Carsten Nicolaisen, stadsbibliotekar Sønderborg Bibliotek


Jagten på Sørøveren Alfs hule er tænkt ind i det nye biblioteksdesign, som er udformet af Lammhults Biblioteksdesign, hvor det har været vigtigt med plads til inspiration, fordybelse og aktivitet, men samtidig er det et sted, hvor naturen bliver lukket indenfor.

Line Kveiborg synes, at det var skønt, at man igen havde åbent. Hun synes, det var en lang periode, hvor man havde haft lukket. Foto: Ludvig Dittmann
Da coronakrisen stadig kradser var det nødvedigt at have billet til dagens arrangement. Det kunne man hente på Sønderborg Kommunes hjemmesie. Foto: Ludvig Dittmann
Udover pindemaderne og talerne var der også klassisk musik til øregangene. Foto: Ludvig Dittmann
Stadsbibliotikar Carsten Nicolaisen forklarede, at man allerede i 70'erne havde tænkt på, at stedet skulle være et sted, hvor finkultur blev til hele befolkningen. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce