Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Efter kritik af lokalplan: Politikere vil holde borgermøde for Elstrup-borgere

Elstrup er vokset over en periode på 350 år og rummer flere bevaringsværdige ejendomme. Foto: Katrine Lund Walsted
Borgerne i Elstrup var ikke tilfredse med det virtuelle borgermøde, som blev holdt i forbindelse med en bevarende lokalplan for landsbyen.

Elstrup: Det historiske miljø i Elstrup skal sikres med en bevarende lokalplan, som er i høring frem til den 6. maj. Men landsbylauget, som består af beboere i Elstrup og Elstrupskov, er ikke tilfreds med lokalplanen. Lauget mener, at lokalplanen skaber usikkerhed om fremtiden for landsbyen.

Derfor havde lauget inviteret politikerne i teknik- og miljøudvalget på en rundtur i byen samme dag, der var virtuelt borgermøde for byens borgere. Landsbylauget havde dog ønske om, at borgermødet skulle foregå fysisk.

Det har politikerne i teknik- og miljøudvalget nu lyttet til. Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for udvalget oplyser, at man nu forsøger at arrangere et fysisk borgermøde.

- Jeg forsøgte allerede for tre uger siden at få borgermødet lavet om til et fysisk møde, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af covid-19. Borgerne er frustreret over, at vi ikke kan mødes og snakke med om det. Derfor er vi indstillet på, at hvis vi kan finde et sted, hvor vi kan holde god afstand, så holder vi et fysisk møde i maj, siger Aase Nyegaard.

Vil rive stuehus ned

Lokalplanen er opstået, da Sønderborg Kommune for et år siden sagde nej til nedrivning af et bevaringsværdigt stuehus med alsisk bindingsværk i Elstrup Overby. Derfor skal der udarbejdes en lokalplan.

- Mødet skal dog holdes snarest muligt. Hvis vi udsætter det for lang tid, stopper vi folks muligheder for byggeri i landsbyen, mens lokalplanarbejdet står på, siger Aase Nyegaard.

Desuden bliver der kigget på, om høringsperioden kan forlænges.

Over en periode på 350 år er Elstrup vokset, og den ældste bygning er fra 1675. Størstedelen af bygningerne er opført i 1800-tallet eller begyndelsen af 1900-tallet.

I landsbyen er der en fredet mølle, 14 ejendomme kategoriseret med særlig bevaringsværdi, mens omkring 30 ejendomme er bygninger med bevaringsinteresse. Mange ejendomme er gået i arv i generationer.


Borgerne er frustreret over, at vi ikke kan mødes og snakke med om det. Derfor er vi indstillet på, at hvis vi kan finde et sted, hvor vi kan holde god afstand.

Aase Nyegaard, udvalgsformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce