Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Efter langstrakt forløb: Sønderborg Kommune indgår ny rammeaftale med de ansatte

Den nye aftale erstatter den MED-aftale, der blev indgået i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007. Arkivfoto: Timo Battefeld
Efter mere end to års forhandlinger er en ny aftale om medindflydelse og medbestemmelse for medarbejderne i Sønderborg Kommune blevet underskrevet.
Annonce

Sønderborg: Efter mere end to års forhandlinger er det nu lykkedes parterne, at blive enige om en ny aftale om medindflydelse og medbestemmelse for medarbejderne i Sønderborg Kommune.

- MED-aftalen understøtter en fortsat udvikling af medarbejdernes indflydelse og medbestemmelse ved planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet for at sikre attraktive arbejdspladser og et sundt arbejdsmiljø til at løfte opgaver til gavn for borgerne, udtaler Jytte Pharao-Bonde, Dansk Sygeplejeråd, på vegne af medarbejdernes faglige organisationer.

Forhandlingerne om en ny aftale om medindflydelse og medbestemmelse for medarbejderne i Sønderborg Kommune har stået på siden november 2018. Den nye aftale erstatter den MED-aftale, der blev indgået i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007.

- Aftalen balancerer hensynet til medarbejderinddragelsen, og at denne ikke sker på bekostning af de ressourcer, der er nødvendige for løsningen af kerneopgaven i Sønderborg Kommune. Det gode og forpligtende samarbejde på arbejdspladsen skal netop styrke kvaliteten i udførelsen af kerneopgaven, siger en tilfreds kommunaldirektør Tim Hansen.

Annonce

Ud i hele organisationen

Denne oprindelige aftale er revideret nogle gange senest i 2013, men det er først med denne nye aftale, der gennemføres en egentlig revision af MED-aftalen. Nu skal aftalen ud og arbejde i hele organisationen.

Sønderborg Kommune har i forhandlingerne været repræsenteret ved kommunaldirektør Tim Hansen, vicekommunaldirektør Carsten Lund samt HR-og arbejdsmiljøchef Aase Henriksen.

Det er de faglige organisationer, der har forhandlet for medarbejderne, og her har repræsentanterne været:


Aftalen understøtter en fortsat udvikling af medarbejdernes indflydelse og medbestemmelse ved planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet for at sikre attraktive arbejdspladser og et sundt arbejdsmiljø til at løfte opgaver til gavn for borgerne.

Jytte Pharao-Bonde, talskvinde for de faglige organisationer


Lars Rasmussen og Steen Hansen fra 3F, Jesper Lund, Dansk Metal, Tina Høffner, HK, Peter Lyck-Damgaard, Danmarks Lærerforening og Maibrit Kock Petersen, Teknisk Landsforbund.

Desuden er det Finn Harald Rasmussen, Socialpædagogerne, Jytte Pharao-Bonde, Dansk Sygeplejeråd, Jytte Østergaard, FOA, Linda Kock, BUPL, Jette Bork AC samt Randi Bjørn, Socialrådgiverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce