Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Efter ny stigning: Imam og bydelsmødre i kamp mod corona

Myndighederne har travlt med at opspore smitten i Sønderborg Kommune, hvor et udbrud blandt kurdere har sendt smittetallene i vejret. Arkivfoto: Morten Pape
Sønderborg Kommune beder nøglepersoner i de kurdiske og arabiske miljøer om hjælp til at inddæmme smitten. Sundhedschef er fortrøstningsfuld trods stigning.
Annonce

Sønderborg: Antallet af nye corona-smittede i Sønderborg Kommune vokser.

Det såkaldte incidens-tal, som er myndighedernes måde at holde øje med smitteudviklingen, faldt ellers en smule søndag, men nu er var tallet igen steget.

Mandag var 50 personer pr. 100.000 indbyggere i Sønderborg Kommune blevet smittet med covid-19 inden for de seneste syv døgn. Sådan var det også lørdag, men søndag var det faldet en lille smule, nemlig til 47.

Til sammenligning var tallet torsdag i sidste uge på 22.

Tallet er årsagen til, at kommunens sundhedschef Michael Skriver Hansen hver dag - også i weekenden – har telefonmøder med Styrelsen for Patientsikkerhed for at drøfte, hvad kommunen kan gøre for at bremse smitten.

Annonce

Breve og møder

Strategien er stadig at nå ud til alle borgere med kurdisk eller arabisk baggrund med budskabet om at holde afstand, spritte af og isolere sig ved mindste tegn på covid-19.

- Vi har sendt breve ud til kontaktpersoner i det arabiske miljø, ligesom vi har kontaktet en af deres imamer, og vi har holdt møde med en arabisk kvindecafé. Bydelsmødre og frivillighedskonsulenter er også inddraget, fortæller Michael Skriver Hansen.

Han roser medlemmer af det kurdiske miljø i Sønderborg for at have reageret hurtigt, da det kom frem, at flere var smittet, efter de havde deltaget i et kurdisk bryllup i Aarhus:


Strategien er stadig smitteopsporing blandt folk, der har relationer til det kurdiske bryllup i Aarhus.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef Sønderborg Kommune


- De gør et flot stykke arbejde med at videreformidle, hvordan man skal håndtere situationen, mener sundhedschefen.

Annonce

Krisemøde tirsdag

Styrelsen for Patientsikkerhed ringer til alle nysmittede i kommunen for at finde ud af, hvem de har haft nær kontakt med.

Sønderborg Kommune får ikke oplysninger om, hvem der er smittet.

- Men vi har fået at vide, at smitten stadig figurerer inden for den samme gruppe, og derfor er jeg fortrøstningsfuld. Antallet af nysmittede vil nok stige et par dage endnu, men senere på ugen vil det falde, forudser Michael Skriver Hansen, som understreger, at han ikke ser grund til "unødig bekymring".

Alligevel skal Sønderborg Kommunens coronakrisestab mødes tirsdag morgen for at drøfte, om kommunen skal lade endnu flere administrative medarbejdere arbejde hjemmefra. Baggrunden er, at regeringen i fredags besluttede at forlænge de nuværende restriktioner, der nu skal gælde frem til 18. oktober.

37 nye tilfælde

Hele foråret har antallet af corona-smittede i Sønderborg været meget lavt. Men den seneste uge er 37 indbyggere blevet registreret smittet med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Dødsfald

Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce