Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ekstra sygeplejersker ansat til at forbedre sundheden

To ekstra sygeplejersker skal sikre, at sundhedstilstanden hos beboernes i kommunens 19 botilbud forbedres og samtidig være med til at bidrage til at reducere ulighed i sundhed.
Annonce

Sønderborg: I Sønderborg Kommune er der fokus på at skabe lige adgang til sundhed. En af årsagerne til ulighed i sundhed er, at mennesker med psykisk sygdom eller handicap ikke får tilstrækkelig hjælp til håndtering af deres fysiske sygdomme.

Det skyldes, at mange af beboerne har kognitive funktionsnedsættelser som eksempelvis manglende sprog og flere samtidige handicap.

- Vi ved i dag, at mennesker, der har vanskeligheder med at begå sig i sundhedsvæsnet, har større risiko for at ikke at få taget hånd om deres sygdom, og det kan betyde kortere levetid. Det gælder især borgerne i vores botilbud. Det er et alvorligt problem, som vi skal gøre noget ved. Derfor øger vi nu indsatsen ved at ansætte to ekstra sygeplejersker til vores botilbud, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune.

Beboernes nedsatte fysiske eller psykiske funktionsevne stiller særlige krav til sygeplejerskernes indsats i botilbuddene. Indsatsen skal tilrettelægges på en særlig måde for at imødekomme den enkelte beboers behov.

- Med de to ekstra sygeplejersker får vi nu bedre muligheder for at få en tættere dialog med beboerne i botilbuddene. Hermed bliver vi bedre til at finde frem til de sundhedsudfordringer, som beboerne oplever. Sygeplejerskerne skal også indgå i et tæt samarbejde med det øvrige personale i botilbuddene for at sikre en optimal sygeplejefaglig indsats, supplerer Ganeswaran Shanmugaratnam, der er næstformand for Social- og Seniorudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce