Annonce
Ugeavisen Sønderborg

En aktiv kunstner fylder 75 år

Vibeke Fonnesberg er en del af kunstgruppen Azur, som her arbejdede på et kunstværk til en børnehave. Et tog i tegl. Arkivfoto: Claus Thorsted

Maler og billedhugger Vibeke Fonnesberg, Sønderborg, fylder 75 år søndag den 7. marts.

Vibeke Fonnesberg er født og opvokset i Aarhus, hvor hun efter studentereksamen i 1964 valgte at gå kunstnervejen. Først via to semestre ved Det Jyske Kunstakademis malerskole med underviserne Niels Lergård og Jeppe Vontillius og grafikerskolen under Palle Nielsen.

Derefter blev hun optaget på Akademie der bildenden Künste i Wien, hvor hun gennemgik en seks-årig uddannelse fra 1966-1972 på malerskolen under Gustav Hessing.

I 1973 flyttede hun til København og startede eget atelier som portrætmaler. Hun fandt i løbet af få år ud af, at det var mere spændende og kunstnerisk givende at portrættere modellerne i deres eget miljø, og det udviklede sig til stor rejseaktivitet i ind-og udland med en omfattende portrætproduktion.

I 1983 bosatte hun sig med sin daværende ægtefælle samt søn i Frankrig og arbejdede med portrætter og landskaber.

I 1984 flyttede hun, efter at være blevet skilt, til Sønderjylland med sin søn og bosatte sig i Sønderborg Kommune. Ønsket var at vende tilbage til den landsdel, hvor hendes familie har rødder.

Fra 2000 blev drømmen om at arbejde som billedhugger realiseret med offentlige opgaver i form af gavludsmykninger i tegl, skulpturarbejder og portrætbuster i bronze, designopgaver i stål og landart installationer i stål og træ. Vibeke Fonnesberg er desuden permanent udstiller i Kunstcenter Nordart i Tyskland.

I Sønderborg har kunstneren stået bag bronzeskulpturerne Martin med fløjten, Hønekilden og A.P. Hansens buste.

Vibeke Fonnesberg har ikke planer om at gå på pension og arbejder på fuld kraft og har nye og kommende opgaver i støbeskeen.

Vibeke Fonnesberg stod bag bronzeskulpturen Martin med fløjten, som står i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted
En buste af tidligere borgmester A.P. Hansen i Sønderborg har kunstneren også stået for. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce