Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Endnu et blåt flag til Sønderborgs strande

Der er nu ni strande i Sønderborg Kommune med blåt flag. Arkivfoto
Sønderborg hejser endnu et blåt flag denne gang på Lågmaj Strand i Egernsund, som er den niende i rækken af lokale badestrande med det internationale kvalitetsstempel.

Sønderborg: Forberedelserne til årets badesæson er i fuld gang i Sønderborg Kommune og Friluftsrådet har netop godkendt, at sæsonen stiger til vejrs med ni blå flag. Som noget nyt vil  det internationale kvalitetsstempel nu også blive hejst ved Lågmaj Strand ved Egernsund.

- På mange strande vajer snart et blåt flag, der viser, at stranden lever op til en række kvalitetskriterier. Vi er stolte over at kunne tilbyde vores borgere og turister endnu en badestrand, hvor der gøres en særlig indsats for miljø, sikkerhed og gode oplevelser ved vandet, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), der også er formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

Tiltrækker turister

Det betyder, at stranden nu på lige fod med de øvrige Blå Flag-Strande er ren og tilses jævnligt af kommunen. Strandene og kysterne er et rejsemotiv for turisterne, mener partiet, der havde Blå Flag-stranden i Egernsund med til forhandlingsbordet, da det gjaldt budgetaftale for 2021.

- Strande og er et kæmpe aktiv for Sønderborg Kommune. Gode badeforhold, bedre faciliteter og større aktivitetstilbud giver en bedre oplevelse af strandene. Det er med til at generere god omtale og gøre flere interesseret i at besøge området i de kommende sommermåneder, siger Stephan Kleinschmidt.

Der vejrer også blå flag ved strandene Købingsmark Strand, Sønderborg Strand, Drejby Strand – Kerneland, Vemmingbund Badestrand, Alnor Strandpark, Fynshav Badestrand, Fluepapiret ved Sønderborg Slot og Mommark Marina.

Det har en Blå Flag-strand

Rent badevand, livrednings- og førstehjælpsudstyr, nødtelefon på eller i nærheden af stranden, livreddere enkelte steder (kun i sommerferien), natur- og miljøaktiviteter, toiletfaciliteter, affaldsfaciliteter og informationstavle

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce