Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Endnu mere bliver genåbnet syd for grænsen

På stort set alle plejehjem er personale og beboere vaccineret. Derfor kan restriktionerne ophæves næsten over alt fra den 8. marts.

KIEL: Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther bebuder yderligere lempelser af coronareglerne. Hvis antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn daler til under 50 er der mulighed for mildere regler for detailhandlen fra den 8. marts.

For øjeblikket er det samlede tal for Slesvig-Holsten marginalt højere. Torsdag aften lå værdien under 50 i otte af 18 amter og fire amtsfri byer.

Genåbningen af detailhandlen kunne gennemføres som indkøb efter aftale, hvor kunden bestiller en tid i butikken og så møder op for at købe ind og få rådgivning i en butik, der så kun tager imod en kunde af gangen.

Allerede mandag genåbner frisørerne, og de fire yngste årgange vender retur til skolerne, ligesom daginstitutionerne atter tager imod børn.

Også forsamlingsforbuddet kan lempes, så maksimalt fem personer fra ti husstande må mødes uden døre. For øjeblikket må en husstand højest mødes med yderligere en person.

Onsdag mødes Daniel Günther med de øvrige delstaters regeringschefer og Angela Merkel for at drøfte situationen.

På stort set alle plejehjem i delstaten er beboere og personale blevet vaccineret. Derfor kan der også åbnes for besøg uden restriktioner fra den 8. marts.

Tysklands nordligste delstat har nu haft et helt år med epidemien. Den 28. februar blev det bekræftet, at en læge med job i Hamborg og bopæl i det sydligste Slesvig-Holsten var smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce