Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Er du klogere end en historiker?

Bliv klogere på Genforeningen ved tre foredrag.
Annonce

Hvad skete der specifikt i Vester Sottrup, Hørup og Sønderborg under Genforeningen? Hvordan stemte folk – og hvorfor? Og hvordan hænger det lokale og det almene sammen? Og har du viden nok til at slå en historiker i viden om Genforeningen på Als og Sundeved?

Alt det kan man blive klogere på, når Museum Sønderjylland, Sønderborg Kommune og bibliotekerne inviterer til tre aftenener med foredrag og quiz i Genforeningens tegn. Det sker 30. september i Multikulturhuset i Sønderborg, 22. oktober i Forsamlingsgaarden Sundeved i Vester Sottrup samt i Hørups Knøs Gård 29. oktober.

Foredraget leverer både den brede historie om Genforeningen og den lokale vinkel i henholdsvis Sønderborg, Sundeved og Als. Efterfølgende kommer en genforeningsquiz, hvor alle kan gætte med og dyste mod et lokalt stjernehold bestående af en lokalpolitiker og en lokalhistoriker: Hvem kender historien bedst? Og hvem har hørt bedst efter? Museum Sønderjylland og Sønderborg Bibliotek leverer eksperter og quizvært.

Det er gratis at deltage, men det kræver, at man på forhånd tilmelder sig på www.sonderborg.dk/spejlinger Arrangementet er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt, Sønderborg Spejlinger 2020. Læs mere på www.sonderborg.dk/2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce