Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Et godt tilbud: Fodboldklub har scoret polsk elitetræner

Maciej Wojnar, kommunikationschef Marius Vestergaaard og hoteldirektør Niels Sørensen (th.) er glade for samarbejdet. Foto: André Thorup
Efter at have arbejdet i flere polske fodboldklubber havde Maciej Wojnar lyst til at prøve noget nyt og rejste derfor til Danmark, hvor han nu er træner i FC Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Der er kommet international snit over U19-holdet hos FC Sønderborg. For polske Maciej Wojnar står nu spidsen for holdet, der spiller i liga 2.

- Jeg tænkte, det var tid til at prøve noget nyt. Jeg er nok lidt eventyrlysten. Jeg kan godt lide udfordringer og er ikke bange for at tage en risiko, siger den 38-årige polak, som også er blevet assistenttræner på U15-holdet i FC Sønderborg.

Maciej Wojnar er uddannet a-licens træner og har arbejdet i flere polske klubber senest som assistenttræner i 3. division. Desuden har han selv spillet fodbold på eliteniveau.

Han kom til Danmark i februar for at arbejde i en plantage ved Augustenborg og tog samtidig kontakt til FC Sønderborg, hvor han blev tilknyttet trænerstaben.

- Det var et tilbud, vi ikke kunne sige nej til.  Maciej har en viden og et blik for træningen, som vi kunne bruge. Og så er han ambitiøs, siger Marius Vestergaard, kommunikationschef i FC Sønderborg.

Annonce

Firmaer hjælper til

Maciej Wojnar arbejdsgiver ville her i sensommeren have rykket ham til Odense for at arbejde, men han takkede nej på grund af FC Sønderborg, hvor han nu er på trænerkontrakt.

Nu har klubben hjulpet med at skaffe ham nyt arbejde. FC Sønderborg skrev ud til sit netværk og flere henvendte sig. Det endte med, at Maciej Wojnar blev ansat på et lager i Kliplev hos GP Kollund ejet af Torben Prüss.


Jeg kan rigtig godt lide Danmark, Sønderborg og de folk jeg har mødt i klubben. Jeg er meget taknemmelig og og lykkelig her

Maciej Wolnar, træner i FC Sønderborg


Også Scandic i Sønderborg, som FC Sønderborg har et godt samarbejde med, har hjulpet med til, så den polske træner stadig er i byen. Da han stod uden bolig sørgede hotellet for, at Maciej Wojnar i en periode kan bo på Scandic til en favorabel pris.

Det er planen, at 38-årige Maciej Wojnar bor på Scandic, indtil der er fundet en lejlighed til ham i Sønderborg. Foto: André Thorup

- Vi vil gerne støtte lokalt, hvor det er muligt. Så da FC Sønderborg ringede med det her dilemma, så ville vi gerne hjælpe. Vi kommer ikke til at smide en masse penge efter FC Sønderborg, men når vi på den her måde kan hjælpe hinanden, så gør vi gerne det, siger hoteldirektør Niels Sørensen.

Annonce

Meget er anderledes

I Polen var den 38-årige polak vant til at træne professionelle spillere på kontrakt. Sådan er det ikke i FC Sønderborg, der udviklet talenter og er eliteoverbygning for 11 lokale fodboldklubber.

- Lige nu har jeg det lidt som et nyt barn i børnehaven. Det er svært på grund af sproget, ligesom jeg skal lære en masse ny mennesker at kende og en anden måde at træne på. Mentaliteten er anderledes. Spillerne tænker ikke på, at skulle være professionelle, men gør det for sjov, så man kan ikke stille de samme krav, siger Maciej Wojnar, der taler engelsk, tysk, lidt fransk og efterhånden kan forstå en del dansk.

På grund af coronaen har Wojnar kun været i Polen en gang, siden han fik job i Danmark. Han lægger da heller ikke ikke skjul på, at det ikke er helt nemt at være så langt væk fra familien, der endnu ikke tæller kone og børn.

Maciej Wojnar har kontrakt med FC Sønderborg frem til udgangen af sæsonen, der slutter næste sommer. Hvad der herefter skal ske, ved han endnu ikke.

- Jeg kan rigtig godt lide Danmark, Sønderborg og de folk jeg har mødt i klubben. Jeg er meget taknemmelig og lykkelig her, siger han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce