Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællesskaber kan løfte energien – eller det modsatte

Kari Bjerke
Annonce

Klumme:  Vi har aldrig haft au-pair-pige, rengøringshjælp eller havemand. Jeg er heller ikke direktør, har en lederstilling eller sidder i en bestyrelse. Alligevel er jeg medlem af en forening for erhvervsaktive kvinder, hvor mange af foreningens medlemmer er nødsaget til ovennævnte hjælp for at kunne få deres liv til at hænge sammen. Hvorfor jeg er medlem? Fordi her er der en helt særlig energi. Og som specialist med mindfulness har jeg berettiget mit medlemskab i foreningen.

Og vi har alle det tilfælles, at vi er der, fordi vi vil noget. Det mærkes tydeligt, at alle er drevet af en fremadrettet energi, som vil indflydelse og udvikling både professionelt og personligt. Og i foreningen er vi alle lige. Officielt er vi et netværk af seriøse og ambitiøse erhvervs- og samfundsaktive kvinder. Sådan. Foreningens kultur er herligt opløftende, for her roser man hinanden, når noget går godt. Vi anerkender åbenlyst hinanden og bifalder, når der er sket noget godt for et andet medlem. Miljøet er åbent, støttende og inkluderende og så er der højt til loftet. Her er der plads til at være stolt over det, man kan. Og de er vi.

Og den energi som jeg møder på de månedlige sammenkomster, bruger jeg i mit daglige liv. Den er berigende, for den giver mig noget. Den giver et positivt løft og er med til at inspirere til at turde gøre noget af alt det, som jeg gerne vil. For når jeg ser at andre kan, så kan jeg også. Det smitter at opleve når andre tør. Og sådan er det jo med fællesskaber. De gør noget ved os. De er med til at forme dem, vi er og gerne vil være. De kan hjælpe med til at udvikle vores potentiale. Ikke mindst giver det os muligheden for at være med ligesindede. Noget at være fælles om, som betyder noget. Omvendt kan fællesskaber også holde os fast i gamle mønstre af status quo eller det, der er værre, nemlig at holde os nede og dermed være en forhindring for en ønsket udvikling.

Så jeg kan kun anbefale, at du gør dig bevidst hvilke fællesskaber, du selv er en del af. For vi påvirkes af andre menneskers energier og måder at forholde sig til tingene på. Vi er påvirkelige væsner. Og er du f.eks. bevidst om, hvad det gør ved dig at være sammen med de mennesker du arbejder med, lever med og bruger din fritid sammen med? Kan du sige ja til f.eks. fornyet energi, en oplevelse af tilfredshed, at du er blevet inspireret, eller mærker du ofte det modsatte, når du har været sammen med ….?

Hvis det er det sidste du oplever, så skulle du måske overveje at træffe nye bevidste valg, for som et ordsprog siger, så bliver dine handlinger dine vaner. Dine vaner bliver din karakter og din karakter bliver din skæbne. Og det er jo ikke så lidt!

Blå bog

Kari Bjerke er uddannet socialrådgiver, psykoterapeut og mindfulness instruktør.

Hun bor i Sønderborg og arbejder med undervisning i mindfulness på Alsik og som selvstændig i virksomheden www.karibjerke.dk.

Kari Bjerke er gift på 35. år og har tre voksne sønner og et barnebarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce