Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Færre smittet: Virus viger i efterårsferien

Færre i Sønderborg er de seneste dage testet positive for coronavirus. Fra tirsdag til onsdag er der ikke fundet nye smittede. Arkivfoto: Morten Pape
Ni færre er smittet med covid-19 i Sønderborg Kommune. Antallet vil formentlig falde yderligere de kommende dage.
Annonce

Sønderborg: Antal corana-smittede i Sønderborg er på vej ned. Onsdagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der nu er 27 smittede inden for de seneste syv døgn. Tirsdag var antallet 36 personer.

- Mange af de skoleelever, som blev smittet i sidste uge, begynder at falde ud af statistikken, fordi de nu er raske igen, forklarer Carsten Lund, vicekommunaldirektør i Sønderborg Kommune.

Såfremt der ikke pludselig opstår ny smittekæder, er han derfor optimist:

- Jeg tror, at tallet kommer markant længere ned i løbet af de næste tre dage. Vi har i hvert fald ikke fået meldinger om nye smittede siden i går, konstaterer han.

Hurtig smitteopsporing samt det faktum, at alle skolebørn i øjeblikket holder efterårsferie og derfor ikke kan smitte klassekammerater, er årsag til, at antallet af nysmittede falder.

Antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er dog stadig 36 personer. Fredag i sidste uge lå det på 35 personer, men på et tidspunkt har det været helt oppe over 57 per 100.000 indbyggere.

I alt 173 personer i Sønderborg Kommune har nu fået konstateret covid-19, siden corona kom til Danmark i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce