Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fødderne er kroppens fundament - dem skal vi passe på

Fødderne er kroppens fundament - dem bør vi passe godt på. Foto: Jens Eilertsen
Det siger de lægeeksaminerede fodplejere Tine Wam Christensen og Linda Paugan, der har åbnet Sønderborg Fodpleje på adressen Møllebakken 1.
Annonce

Sønderborg: Der har de seneste uger været overraskende meget at se til for de lægeeksaminerede fodplejere Tine Wam Christensen og Linda Paugan, der åbnede klinikken Sønderborg Fodpleje på adressen Møllebakken 1 i april. Årsagen kan ifølge Tine Wam Christensen være, at mange - efter at have holdt sig hjemme under nedlukningen - har fået lyst til forkælelse. Blandt de nye kunder er der lige fra dem, der skal have fjernet hård hud og behandlet ligtorne til rene wellnesskunder.

- Jeg kan da godt forestille mig, at der er nogle, som tænker, at nu har de ikke brugt penge på sig selv et par måneder, og derfor vil de være klar til sommer med nogle flotte fødder, siger Tine Wam Christensen, der oplever, at der er mange unge blandt de nye klienter.

De fleste klienter i Sønderborg Fodpleje kommer dog med ligtorne, hård hud, der skal fjerenes, eller andre ubehageligheder, men klinikken tilbyder også at lægge neglelak eller Shellac. De to fodplejere fortæller, at mange ældre ikke længere selv kan lægge neglelak, og de understreger, at selv om man er oppe i årene og har dårlige fødder, så kan man godt have en vis forfængelighed.

Vi skal passe på fødderne

- Vi skal være gode til at passe på vores fødder. De bærer os gennem hele livet, og du kan godt sige, at fødderne er kroppens fundament, siger Tine Wam Christensen, der understreger, at fodplejerne bruger meget tid på at fortælle klienterne, hvordan de passer på deres fødder. Blandt andet er der rådgivning om valg af det rigtige fodtøj og brug af indlæg.

- Kan du komme med et par gode råd til, hvordan man passer godt på fødderne?

- Du skal smøre dine fødder, men ikke med almindelig lotion. Den er ikke fugtigt nok. Og så bør du klippe neglene lige. Hvis du ikke gør det, risikerer du nedgroede negle, svarer Tine Wam Christensen.

39-årige Tine Wam Christensen og 52-årige Linda Paugan fik deres uddannelse for 4 og 11 år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce