Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fødevaremarked fortsætter i 2021

Fødevaremarkedet fortsætter også i sommeren 2021. Foto: Sønderborg Kommune
Satsningen med et fødevaremarked første lørdag i hver måned fortsætter næste år. Sønderborg Kommune vil også deltager økonomisk i 2021, men løbende skal foreningen Made in Sønderborg tage over.
Annonce

Sønderborg: Både stadeholderne og publikum har taget godt imod de nye markedsdage -  6400Torvedage - som første gang blev holdt i juli 2020. Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer har derfor besluttet, at markedsdagene fortsætter næste år – første lørdag i hver måned klokken 10-14 i Kastanie Alle. Den sidste torvedag i år holdes på lørdag.

- Jeg synes, det er fantastisk, at torvedagene har fået så god en start, når man tænker på, hvilke odds, vi havde. Vi måtte aflyse den første gang på grund af covid-19, vi måtte droppe at stille de bestilte borde/bænke-sæt op, og vi måtte også balancere markedsføringen, fordi der var grænser for hvor mange, der var plads til ad gangen, siger Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for landdistrikts- natur- og fødevareudvalget.

- Set i det lys har det været utroligt positivt af læse evalueringen af de første 6400Torvedage og opleve, at både stadeholdere, gæster og andre aktører er glade for tiltaget. Det giver mod på mere. Tænk hvad vi kan gøre det til, når der ikke er coronakrise, siger hun.

Annonce

Forening overtager

Planen har hele tiden været, at Sønderborg Kommune skulle løbe torvedagene i gang, hvorefter de i 2021 skulle overtages af foreningen Made in Sønderborg. På grund af coronakrisen vil kommunen dog de kommende måneder fortsat hjælpe med ansøgninger, koordinering og afvikling, hvorefter der vil foregå en glidende overlevering til Made in Sønderborg.

En netop gennemført evaluering fortæller, at 30 har vist interesse for at have en stadeplads, og at 17 har deltaget. Heraf har 13 besvaret spørgeskemaet.

- De er generelt positive og synes, de har fået noget ud af at være med. Og så har de nogle gode, brugbare ideer til forbedringer, som vi tager med i det videre arbejde. De siger også alle, at der gerne eller måske gerne vil være med, når vi fortsætter næste år, siger Charlotte Riis Engelbrecht.

Hun glæder sig også over et fint samarbejde om torvedagene med Sønderborg Handel, Borgen og Broager Sparekasse. Der er overført 20.000 kroner fra dette års budget til næste års, og de skal bruges til markedsføring.

Torvedagene havde oprindelig tilmeldt både en fiskehandler og en blomsterhandler, men begge meldte fra undervejs. Da torvedagen gerne vil tilbyde et bredt felt af stader, er håbet, at også den type stadeholdere tilmelder sig, når en ny runde torvedage og stadepladser udbydes næste år.

Made in Sønderborg

Made in Sønderborg, som på længere sigt skal overtage driften af torvedagene, er en forening, der vil skabe et forum for samarbejde om samt udvikling og markedsføring af lokalt producerede og forædlede kvalitetsfødevarer.

Målet er at øge brugen af lokale fødevarer, løfte kvaliteten og skabe flere gode madoplevelser. Alle, der arbejder inden for restaurationsbranchen, catering, cafédrift, specialbutikker, produktion eller forarbejdning af lokale, sønderjyske fødevarer, kan være medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce