Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Før festede vi fire dage - nu er det nærmere fire timer

Kent Andersen er en af medlemmerne, som har været med fra starten for 40 år siden. Foto: Jens Eilertsen
Ringriderforeningen Gamle Dybbøl Drenge og Venner har eksisteret i 40 år og fejrer jubilæet til trods for, at der ikke er ringridning.
Annonce

Sønderborg: Det er selvfølgelig ærgerligt for ringriderforeningen Gamle Dybbøl-drenge og Venner, at 40 års jubilæet rammer et år, hvor ringridningen på grund af coronavirus er aflyst. Men den store katastrofe er det alligvel ikke, siger Kent Andersen, da vi møder ham på Ringriderpladsen. Han er en af dem, der har været med fra starten.

- Da vi var 20 til 25 år, var vi til ringridning fire dage, og det ville have ramt os hårdere, hvis ringridningen var aflyst. Dengang kunne vi sagtens møde op om lørdagen med tømmermænd og feste videre. Vi var også på et værtshus på Dybbøl-siden og tog med spritbådene. I dag er det ikke mere fest i fire dage - det er nok mere fire timer. Vi plejer at ankomme til Ringriderpladsen klokken 22 lørdag i hestevogn, og de de første går nok hjem klokken to søndag morgen, siger Kent Andersen, der fylder 56 år, med et skævt smil.

Annonce

Mødes ved statuen

Det årlige møde plejer også at indeholde et møde ved Rytterstatuen, forskellige konkurrencer og en tur i hestevogn og andet - og det regner han med gennemføres igen i år. Men han ved det ikke, for det er lagt i hænderne på tre medlemmer at planlægge festlighederne på jubilæumsdagen lørdag 11. juli.

Et udpluk af medlemmerne - taget for 20 år siden. Foto: Privatfoto

Der er 13 medlemmer af foreningen - yngste og ældste medlem er 52 og 68 år. 10 har været med fra begyndelsen for 40 år siden.

Annonce

Hawaiiskjorter

Kent Andersen arbejder til daglig i Novosol Dansommer, og han møder op på Ringriderpladsen iført det hvide slips og en hawaiiskjorte. Skjorten blev syet specielt til foreningens medlemmer for 30 til 35 år siden - det var noget, som blev arrangeret af et af medlemmerne, Lars Skriver. Medlemmerne passer rigtigt godt på deres skjorter, for de kan altså ikke erstattes.


Da vi var 20 til 25 år, var vi til ringridning fire dage, og det ville have ramt os hårdere, hvis ringridningen var aflyst. Dengang kunne vi sagtens møde op om lørdagen med tømmermænd og feste videre. Vi var også på et værtshus på Dybbøl-siden og tog med spritbådene. I dag er det ikke mere fest i fire dage - det er nok mere fire timer.

Kent Andersen


- Men der er vel medlemmer, som er vokset ud af deres skjorter?

- Jo, men vi har ekstra stof liggende, siger Kent Andersen.

Foreningen har også en vandrepokal, og vinderen af årets konkurrencer får sit navn indgraveret. Den eneste, der har vundet fem gange, er Bent Weide, Men fire medlemmer har deres navne fire gange på pokalen, og derfor vil der i år blive kæmpet hårdt for at komme op på siden af Bent Weide, siger Kent Andersen.

Gamle Dybbøl Drenge og Venner

Foreningens 13 medlemmer er Kent Andersen, Lars Skriver, Niels "Post" Poulsen, Niels C. "Nalle" Jensen, Klaus Davidsen, Bent Weide, Robert Terp, Karl Erik "Calle" Paulsen, Per Desler, Bo Poulsen, Lars Peter "Lasse" Hansen, Klaus Christiansen og Kaj Engelhart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce