Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Første spadestik er taget til ny restaurant

Hans Christian Jensen fra SIB Byggeri (tv.), Kim Faber Hansen, franchisetager, borgmester Erik Lauritzen samt Michael Andersen adm. direktør i Hanssen Ejendomme tog første spadestik. Foto: Mia Staal Pedersen
Til september bliver Sønderborg en restaurant rigere. Onsdag blev første spadestik taget, til det der vil være Sunset Boulevards restaurant nummer 45.

Sønderborg: Til september bliver Sønderborg en fastfood restaurant rigere. Her står Sunset Boulevard klar på Grundtvigs Alle med 388 kvadratmeter restaurant.

Onsdag var der første spadestik på projektet, omend gravemaskinerne har været i gang længe. Borgmester Erik Lauritzen (S) glæder sig over at skulle tage endnu et spadestik.

- Det er dejligt med så travl en kommune. Vi lykkes rigtig godt med at få tiltrukket nogle arbejdspladser til byen, siger han.

Annonce

Selvom det kaldes første spadestik, bed borgmesteren også mærke i, at pladsen lige nu er gravet godt op.

- Det giver jo et lidt anden klang med et første spadestik, når man kigger ud over pladsen, siger Erik Lauritzen, inden han skal grave for.

Borgmester Erik Lauritzen (S) roser Sønderborg for den gode erhvervsmæssige udvikling. Foto: Mia Staal Pedersen

Skal der være en pool?

Michael Andersen, administrerende direktør i Hanssen Ejendomme, som står bag projektet, har fået en del henvendelser frem til spadestikket, som ligger i den mere kuriøse afdeling.

- Jeg er blevet spurgt, fordi vi lige nu har så stort et stykke udgravet, om der både skal være pool og restaurant. Der må jeg desværre skuffe. Der skal kun være restaurant, fortæller han.

Michael Andersen roser også den udvikling, som Sønderborg er inde i, og kalder Sønderborg for en attraktiv handelsby. Den attraktive handelsby giver dog hovedbrud hos borgmester Erik Lauritzen, som mener, at det er til at få stress over - på den gode måde.

- Michael giver mig stress med alt det arbejde, han skaffer til byen. Men det er positivt ment, og stress på den gode måde, siger Erik Lauritzen med et smil.

Annonce

Ny lokalplan måtte til

Inden første spadestik kan tages, har grunden, som ligger overfor Ilva og Ønskebørn, været ude i lokalplanshøring. Det skete, fordi området i mange år har været grønt område. Det er SIB Byggeri, som er hyret ind til at opføre restauranten.

Planen kom dog hurtigt på plads, og afslørede her, at indkørslen til Sunset Boulevard vil komme fra Grundtvigs Alle. Her skal lyskrydset, som lige nu kun har tre ben, udbygges, således at der er ind- og udkørsel fra denne side.


Det er dejligt med så travl en kommune. Vi lykkes rigtig godt med at få tiltrukket nogle arbejdspladser til byen.

Erik Lauritzen, Borgmester


Netop sikringen af de trafikale forhold, parkeringsfaciliteter er sammen med anvendelsen til restauration og retningslinjer for erhvervsmæssig skiltning hovedformålene med lokalplanen.

Fire nye spader var gjort klar til dagens spadestik. Efterfølgende var der stillet en pølsevogn op ved byggegrunden, hvor de mange fremmødte kunne tage for sig. Foto: Mia Staal Pedersen
Annonce

Travl franchisetager

Sunset Boulevard sælger sundere fastfood, hvor salater, sandwich og burgere er på menuen. Kæden ekspanderer lige nu i det sønderjyske, hvor franchisetager Kim Faber Hansen i forvejen har en restaurant i Rødekro, en på vej i Haderslev og nu også i Sønderborg. Han glæder sig til at byde hele Als indenfor:

- Sønderjyderne har taget rigtig godt imod konceptet, og derfor er det også naturligt, at vi nu åbner i Sønderborg, hvor der er godt gang i udviklingen, siger Kim Faber Hansen, som selv kommer fra Kliplev og følger Sønderborgs udvikling.

Kim Faber Hansen forventer, at der skal ansættes 35 i restauranten, som åbner til september. Sunset Boulevard er en danskejet kæde med 43 restauranter fordelt på Danmark og Færøerne. Nu Sønderborg-restauranten står færdig, bliver det kædens nummer 45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce