Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fedt at være sammen med lærere - på en anden måde end i skolen

Fodboldlinjen fortsætter i idrætscentret. Foto: Privatfoto
29 børn og unge mødes hver fredag i fodboldlinjen i NordAls Idrætscenter.
Annonce

Nordborg: - Børnene efterspurgte simpelthen fodboldlinjen og fællesskabet på tværs af årgangene, og det ville vi selvfølgelig gerne honorere. Samtidig ser vi det også som en stor gevinst for både os og børnene, at vi kan være sammen på en anden måde udenfor skoletiden, siger Kim Hansen, som er udskolingslærer på Nordals Skolen og fodboldtræner i Nord-Als Boldklub.

Han siger det, efter at det er lykkedes at etablere fodboldlinjen for piger og drenge i NordAls Idrætscenter. Her mødes 29 unge hver fredag klokken 14 for at spille fodbold. Nordals Skolen har i en årrække tilbudt fodboldlinje for udskolingen, som en del af linjefagsundervisningen på skolen. Kortere skoledage fra det nye skoleår betød, at linjefagsundervisningen måtte tænkes om og fodboldlinjen kunne ikke være en del af skoledagen.

- Det er fedt at mødes efter skoletid og spille fodbold og være sammen med vennerne - og det er også fedt at være sammen med to af vores lærere på en anden måde end i skolen, siger Valdemar Bundgaard og Stinna Jensen, som går i 9. og 7. klasse på Nordals Skolen.

Frivilligt

Fodboldlinjen er et frivilligt men forpligtende tilbud til børnene, som går i 7.-9. klasse. Det er frivilligt, om man vil være en del af fodboldlinjen, men er man meldt til, så forpligter man sig også til at komme. Nordals Skolen samarbejder med byens fodboldklub, Nord-Als Boldklub. Fodboldklubben stiller materialer og frivillige timer til rådighed.

- Vi har faciliteterne på skolen til at have et sådant tilbud, hallen er perfekt til fodbold om vinteren, og når børnene efterspørger samvær på tværs af årgangene og idræt, ja så var der for mig ingen tvivl. Fodbold er her rammen, men fællesskabet blandt de unge er det primære og det vil vi voksne på skolen gerne være med til at dyrke også efter skoletid, siger viceskoleleder på Nordals Skolen Frank Andersen.

De voksne, som er tilknyttet fodboldlinjen på Nordals Skolen, er udover at være lærere på skolen også fodboldtrænere i deres fritid. På fodboldlinjen og på Nordals Skolen er alle velkomne. Man behøver ikke gå til fodbold i forvejen eller at gå på Nordals Skolen for at være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce