Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fejrede uddeling af 125.000 kroner med kaffe

125.000 kroner fik Julemærkehjemmet Fjordmark denne gang. Foto. Privatfoto
Folkene bag Tandslet Genbrug bruger helst ikke penge på sig selv. De vil hellere se lysene i børnenes øjne, når de giver et stort beløb til Julemærkehjemmet i Kollund.

Tandslet: Det er 27 frivillige og en fem mand stor bestyrelse med to suppleanter, som driver Tandslet Genbrug. De fleste er invalidepensionister, folkepensionister eller førtidspensionister, men der findes også erhvervsaktive i skaren, der aldersmæssigt spænder fra 28 til 88 år. Fælles for dem alle er, at de helst ikke bruger penge på sig selv, fortæller næstformand Karin Haun, der har været med siden åbningen i 2014.

- Vi har en grillaften en gang imellem og det er også sket, at vi fejrer gode resultater med kegling eller bowling, men der har vi fået tilskud fra kommunen. For vi bruger helst ikke penge på os selv - vi vil hellere give dem til gode formål, siger Karin Haun, der lige har været med til at uddele 125.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark.

Den første bestyrelse besluttede tilbage i 2014, at hele overskuddet hvert år skulle gå til Fjordmark - man synes, at julemærkeideen er god, og når der så samtidig er et lokalt julemærkehjem, så lå den jo lige til højrebenet.

- Der er så mange, som giver til så meget andet, men julemærkehjemmet er det helt rigtige for os, siger Karin Haun.

Bare det at se lyset i øjnene på børnene, når de henter pengene, det er løn nok for os.

Karin Haun

Mange penge

Der er givet rigtigt mange penge ved de seks uddelinger, der har været siden Tandslet Genbrug slog dørene op i 2014. Senest var beløbet på 125.000 kroner, og det er Karin Haun og vennerne i Tandslet Genbrug meget stolte over. Det var nemlig i årets løb nødvendigt at købe en ny lastbil, og den er altså med i regnskabet. Var den ikke blevet købt, ville årets uddeling have været rekordstor.

Rekorden er 140.000 kroner for et år, og der er også en gang tidligere uddelt 125.000 kroner. 2018 var ikke et godt år for den store genbrugsforretning, og derfor blev der for et år siden "kun" uddelt 75.000 kroner. Den første uddeling var på 35.000 kroner, men det skyldtes, at Tandslet Genbrug ville af med den gæld, der opstod da der skulle betales indskud og købes inventar i forbindelse med åbningen.

Annonce

Det giver meget

- Bare det at se lyset i øjnene på børnene, når de henter pengene, det er løn nok for os, siger Karin Haun, der er førtidspensionist. Hun er 54 år og har tidligere arbejdet på slagteri, i blomsterbutik på på Danfoss. Hun forlod arbejdsmarkedet på grund af kroniske smerter og kronisk nikkelallergi.

Hver dag må hun tage smertestillende medicin og hun betegner sig selv som mørbanket, når hun kommer hjem fra arbejdet i genbrugsbutikken. Men det er slet ikke noget, hun kan undvære, for både kontakten til kunderne og det sociale samvær med kollegerne, giver en hel masse i dagligdagen.

Da børnene fra Fjordmark var med ved seneste uddeling af penge, fik de lov at tage en lille ting med hjem fra genbrugsbutikken.

Børnene fik lov til at tage en lille ting med hjem fra genbrugsbutikken. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce