Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fem år på vej: Længe ventet vejprojekt bliver fire millioner dyrere

I det befærdede kryds i Guderup skal der laves et lysreguleret kryds samt en tunnel til cyklende og gående. Arkivfoto: Henrik Rath
I juni går Sønderborg Kommune i gang med at forbedre trafiksikkerheden i krydset Nordborgvej/Fynshavvej. Men projektet er blevet dyrere, end de ti millioner, der er sat af til det.

Guderup: I årevis er der blevet arbejdet på at forbedre trafikforholdene på Nordborgvej i Guderup. I 2016 og 2020 blev der sat i alt ti millioner kroner af til projektet, der bliver sat i gang i løbet af juni. Men projektet med et lysreguleret kryds og en tunnel er blevet fire millioner dyrere.

- Alt bliver dyrere, fordi byggefirmaerne har travlt. Derfor bliver projektet i Guderup dyrere, men det er der ikke meget andet at gøre end at finde pengene, derfor har vi lavet en tillægsbevilling, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Forvaltningen vurderer, at prisforøgelsen skyldes generel travlhed i anlægsbranchen samt stærkt stigende priser på råvarer som sand, grus, jern og beton.

Annonce

- Det er trælse penge, men det er noget alle oplever i det her år. Men der er ingen garanti for, at hvis vi satte projektet i venteposition, så ville det blive billigere om to år. Det er den virkelighed, vi er i nu, siger Stefan Lydal (DF), der er næstformand i udvalget.

Også Tage Petersen, der er Venstres medlem af udvalget, er med på at finde de ekstra millioner.

- Det er rigtig ærgerligt, at overslagspriserne ikke holder, men det er jo ikke et særsyn i den her tid, hvor det hele er lidt overophedet. Vi bragte tunnelforslaget ind i budgethandlingerne for to år siden, og det betyder rigtig meget for os, og ikke mindst for mange borgerne i området, at projektet bliver realiseret, derfor er vi også med på at finde de ekstra penge, siger Tage Petersen.

Vejarbejde i sommerferien

Projektet blev forsinket, da man først ville lave en rundkørsel. En trafikanalyse viste dog, at det ikke var den mest optimale løsning. Løsningen er et signalreguleret kryds, som skal placeres i det nuværende T-kryds Fynshavvej/Nordborgvej. Den nuværende udkørsel fra Egen Kirkevej til Nordborgvej lukkes, og der laves en ny tilslutning fra Egen Kirkevej til det nye kryds.

Desuden skal der laves en tunnel til cyklister og gående, som vil gå fra Søndergade til Egen Kirkevej.

I uge 27-30 bliver Nordborgvej spærret. Derfor bliver der etableret en midlertidig vej ved siden af Nordborgvej. Forvaltningen har valgt sommerferieugerne til lukningen af vejen, da der er færre, som skal til Danfoss og Linak.

Projektet skal være færdigt i midten af december.


Vi bragte tunnelforslaget ind i budgethandlingerne for to år siden, og det betyder rigtig meget for os, og ikke mindst for mange borgerne i området, at projektet bliver realiseret, derfor er vi også med på at finde de ekstra penge.

Tage Petersen (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce