Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fire måneders corona-nedlukning rammer Sønderborg Slot: 40 procent færre gæster

Museet på Sønderborg Slot er Museum Sønderjyllands største brand, og der er de senere år lagt mange kræfter i at fornye museet med nye udstillinger, ny café og ny butik. Arkivfoto: André Thorup
Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot har haft et hårdt 2021, hvor to nedlukninger og coronarestriktioner har påvirket besøgstallet markant.

Sønderborg: 2021 begyndte med mere end tre en halv måneds nedlukning på Sønderborg Slot og sluttede med endnu en corona-nedlukning, der begyndte i december og varer foreløbigt indtil den 17. januar.

Det har påvirket 2021's besøgstal, der sluttede på 35.196 gæster. Det er 40 procent færre i forhold til 2020, hvor slottet havde en meget succesrig sommer med mange danske turister og halv pris på indgangen.

- De fire måneders nedlukning, og så stigningen i coronasmittede i november og december har påvirket besøgstallet markant. Det er rigtig mange måneder, der er taget ud af kalenderen. Det er vi ærgerlige over men de måneder, vi har haft åbent, er okay besøgt, siger Nina Nørgaard Jørgensen, der er publikums- og formidlingschef hos Museum Sønderjylland.

Annonce

Stillads om slottet

Hvis man sammenligner besøgstallet 2021 med det normale og coronafrie 2019, hvor der var 49.150 besøgende, så er det et fald på 19 procent. Nina Nørgaard Jørgensen mener også, at coronapas og arbejdet med nyt tag til hele slottet har påvirket besøgstallet negativt.

- Turisterne havde svært ved at forstå restriktionerne. Desuden har vi haft stillads på slottet, så det hele lignede en byggeplads, siger Nina Nørgaard Jørgensen.

Tagudskiftningen begyndte i februar, hvor der blev sat stilladser op. Efter planen er arbejdet med det nye tag færdigt i maj i år. I april åbner en ny, stor særudstilling på slottet. "Makabre Mesterværker", som sætter fokus på guldsmedes fortolkning af døden.

Desuden genåbner cafeen, som også har været åbent denne sommer. Den vil have åbent juni, juli og august, og der vil være mulighed for servering i slotsgården.

- Vi forventer at gå en mere almindelig sommer i møde med et normalt turistlandskab, siger Nina Nørgaard Jørgensen, der også forventer, at der vil være flere gæster i byen op til Tour de France søndag den 3. juli.

På Cathrinesmindes Teglværk, som også hører under Museum Sønderjylland, har besøgstallet været på samme niveau som i 2020. I 2021 besøgte 7221 gæster det gamle teglværk, mens 8341 besøgte museet i 2020. Her er det især den levende fortælling om sommeren, som trækker gæster til.

Sønderborg Slot - besøgstal over ti år

2020: 57.836

2019: 52.549

2018: 53.148.

2017: 56.325

2016: 50.689

2015: 52.520

2014: 60.356

2013: 51.320

2012: 52.903

2011: 52.317

I 2021 genåbnede cafeen på Sønderborg Slot efter mange års nedlukning. Arkivfoto: Anders Kibbel
I februar begyndte indpakningen af Sønderborg Slot, da hele taget skal skiftes ud. Arbejdet forventes færdigt i maj i år. Arkivfoto: André Thorup
Museum Sønderjylland flyttede i begyndelsen af 2021 60.000 genstande fra loftet på Sønderborg Slot til et nyt magasin i Rødekro. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællessang med FOF og Sangcentret

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kom med en god idé til navn og vind 2500 kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Fika fik fantastisk modtagelse

Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Ugeavisen Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter i Spang

Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Har du lyst til at prøve at være en anden: Så kan SLURK hjælpe

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Annonce