Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Firooz elsker at spille - musik er liv og kærlighed

Mikael Hashemi (th) og sønnen Farden spiller i Danmark og Tyskland. Foto: Jens Eilertsen
Håndværker med afghanske rødder tager ud og spiller sammen med sønnen og tilbyder gratis undervisning.
Annonce

Sønderborg: Mikael "Firooz" Hashemi står ved indgangen til haven omkring kolonihavehuset på Stationsvej i Sønderborg. Den 44-årige håndværker med afghanske rødder er tydeligt stolt af huset, som består af et stort rum med tykke tæpper, en stol og en sofa. Han har selv bygget det.

Over alt i huset er der musikinstrumenter - en guitar, et harmonium, tablas, ledninger, mikrofoner og andet, der afslører, at her har en musikalsk familie til huse.

- Jeg elsker musik. Musik er liv og kærlighed - musikken er det vigtigste i mig liv, siger Mikael Hashemi - og skynder sig at tilføje: Efter min familie, naturligvis. Ved siden af ham sidder hans 22-årige søn Farden Hashemi.


Jeg elsker musik. Musik er liv og kærlighed - musikken er det vigtigste i mig liv.

Mikael Hashemi


Kærligheden til musikken lyser ud af øjnene på den 44-årige håndværker, da han uopfordret griber efter sit harmonium og spontant begynder at spille. Det er en kærlighed, han gerne vil dele - Mikael Hashemi tilbyder nemlig gratis musikundervisning.

Annonce

Begyndte som 12-årig

Den 44-årige musiker fortæller, at han har spillet og sunget, siden han var 12 år, og at han i fem år gik på musikskole i Afghanistan. I dag kan han spille på mange instrumenter - blandt andet guitar, trompet, fløjte og saxofon.

Mikael Hashemi har selv bygget huset på Stationsvej. Foto: Jens Eilertsen

Synge kan han også, og sammen med sønnen tager Mikael Hashemi rundt og spiller - mest i Danmark, men også i Tyskland, hvor en del af familien bor. Han spiller mest på et harmonium, mens sønnen håndterer tablaerne - en slags trommer.

- Vi spiller indisk, afghansk og iransk musik, blandt andet ved nytårsfester. Vi har jo asiatisk nytår - det er 1390 i år, siger musikeren og kigger op fra sine tangenter.

Annonce

13 år siden

Det er ved at være 13 år siden, Mikael Hashemi kom til Danmark med sin hustru og tre børn. Han har siden barnsben arbejdet som tømrer og snedker i Afghanistan. I dag arbejder han hos SIB og er i øvrigt rigtig glad for livet i Sønderborg.

Ugeavisen forsøger forgæves at få Mikael Hashemi til at sige noget negativt om livet om Danmark, men han siger bare, at alt er godt og at det er dejligt at leve i et land med frihed og ytringsfrihed. Mikael Hashemi er i øvrigt ikke døbt Mikael - det navn tog han, fordi han var træt af, at folk bad ham om at stave fornavnet. Blandt venner hedder han dog ikke andet end Firooz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce