Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fleggaard og Calle lukker halvdelen af butikkerne midlertidigt

Det er ikke første gang i år, at Fleggaard-koncernen har måttet lukke adskillige butikker. Det skete også i foråret, da kun danskere med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål havde lov til at krydse grænsen. Arkivfoto: Søren Gylling
I alt er otte grænsehandelsbutikker nu lukket. Det er uvist, hvornår de åbner.
Annonce

Erhverv: Grænsehandlens største aktør, Fleggaard, har lukket fire butikker midlertidigt.

Det oplyser Fleggaard på sin hjemmeside.

Det gælder butikkerne i Aventoft ved Tønder-grænsen, Heiligenhafen ved Rødby/Puttgarden færgen samt i Kruså og Wassersleben.

Samtidig lukker også fire Calle-butikker midlertidigt, fremgår det af Calles hjemmeside. Det gælder butikkerne i Süderlügum, Harrislee Flensborg og Burg.

Lukningen af butikkerne sker, efter at Tyskland har indført nye restriktioner. Danskere, som tager over grænsen for eksempelvis at handle billige øl og sodavand, skal i 14 dages i karantæne. Undtaget er dog folk fra grænselandet, der opholder sig under 24 timer i Slesvig-Holsten.

Fra dansk side fraråder myndighederne alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland, og grænsehandel bliver ikke anset som et nødvendigt ærinde.

Det har betydet nedgang i antallet af kunder i Fleggaard-koncernens butikker, forklarer administrerende direktør, Lars Mose Iversen. Han vil ikke sætte procent på, men kalder udviklingen "markant".

- Vi oplever væsentlig færre kunder i butikkerne som følge af restriktionerne fra både dansk og tysk side, siger han og påpeger, at grænsehandels-mastodonten ikke har mærket en ændring, siden tyskerne indførte den særlige 24-timers regel for folk i grænselandet.

Restriktionerne rammer julehandlen, men det er for tidligt at sige, hvor ondt det kommer til at gøre, siger Lars Mose Iversen.

- Det afhænger af, hvor længe det fortsætter.

I de Fleggaard- og Calle-butikker, der fortsat holder åbent, vil åbningstid, bemanding og vareindkøb løbende blive tilpasset den dalende kundetrafik, siger Lars Mose Iversen.

Ifølge finans.dk gælder det også for Fakta Tyskland, der er ejet af Coop Danmark. Her lukkes ingen butikker.

Det er ikke første gang i år, at Fleggaard-koncernen har måttet lukke adskillige butikker. Det skete også i foråret, da kun danskere med et anerkendelsesværdigt formål måtte krydse grænsen. Lars Mose Iversen oplyser, at butikkerne åbner igen, når restriktionerne ophæves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce