Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Flensborg er endelig ved at få styr på smitten

FLENSBORG: Igen kan Flensborg glæde sig over faldende smittetryk. Søndag aften nåede incidensen langt om længe ned under 100. I alt har der på syv døgn været 99.8 nye tilfælde per 100.000 indbyggere, skriver kommunen i sin daglige opgørelse.

Siden lørdag aften er der fundet yderligere ti smittede, så 1708 nu er testet positive siden epidemiens begyndelse. Dødstallet ligger uændret på 34. 1385 smittede er raske igen.

For øjeblikket har 289 aktiv smitte i kroppen. 462 er i karantæne.

Af de nye smittede har fem fået virussen i bofællesskaber eller i familien. Fire er smittet på arbejdspladsen. I det sidste tilfælde er smittekilden ubestemt.

Det er første gang i to måneder incidensen i Flensborg kravler ned under 100. Da epidemien kulminerede, var værdien på vej mod 200.

Stort al smitte er udløst af den britiske mutation.

Samlet set er smitten faldet marginalt i Slesvig-Holsten. I de seneste syv døgn har der været 45,5 nye tilfælde per 100.000 indbyggere. Det oplyser delstatens regering søndag aften. Et døgn tidligere var værdien 45,8.

I løbet af et døgn er der blot fundet 83 nye smittede. Dog skal det tages i betragtning, at der altid bliver fundet et lavere antal inficerede på søndage, fordi der bliver registreret og testet færre i weekenden. I Slesvig-Flensborg Amt er yderligere seks testet positive. I Nordfrisland er der et enkelt nyt tilfælde og i Rendsborg-Egernførde Amt to.

Kiel har yderligere 12 tilfælde.

Kun et enkelt dødsfælde er registreret i løbet af 24 timer. Den pågældende er gået bort i Pinneberg lige nord for Hamborg.

222 er aktuelt indlagt. 65 får aktuelt intensiv behandling, mens 45 får hjælp til at trække vejret.

Siden epidemiens begyndelser er 43.848 testet positive i delstaten. Omkring 39.400 er raske igen. 1333 har mistet livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce