Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Flensborg er på vej ud af coronabølge

Modelfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

FLENSBORG:

Borgerne i Flensborg kan endelig se lys for enden af den dystre coronatunnel. Efter smittetrykket har været faldende i dagevis, nærmer antallet af nye smittede sig nu efterhånden 100 per 100.000 indbyggere på syd døgn. Det fremgår af kommunens rapport lørdag aften, hvor incidensen er angivet til nøjagtig 100,9.

Siden fredag aften er kun ni nye testet positive. Dødsfald har der ikke været nogen af.

Siden epidemiens begyndelse er der fundet 1698 tilfælde. 34 har mistet livet, mens 1361 er raske igen. For øjeblikket har 303 i Flensborg aktiv smitte i kroppen. 462 er i karantæne. Syv af de ni nye smittede har pådraget sig virussen i deres hjem, mens en enkelt er smittet på jobbet. Den sidste smittekilde er ukendt.

Da smittebølgen i Flensborg var på sit højeste var der tæt på 200 nye tilfælde per 100.000 indbyggere på en uge. Fredag aften var tallet 109,8.

Smitten i Flensborg har på det senest nærmest udelukkende været med den britiske coronaviant.

Også generelt fortsætter smittetrykket i Slevig-Holsten med at falde. I de seneste syv døgn døgn er der fundet 45,8 nye tilfælde per 100.000 indbyggere. Det oplyser delstatens regering lørdag aften.

Siden fredag aften er yderligere 238 testet positive. I Rendsborg-Egernførde er der 23 nye inficerede, i Nordfrisland 12 og i Slesvig-Flensborg Amt er der ni som i Flensborg Kommune.

Syv smittede er døde i Slesvig-Holsten på 24 timer. Både i Slesvig-Flensborg Amt og i Nordfrisland har der været et enkelt dødsfald. Ellers er ingen gået bort i Sydslesvig.

Kiel har 13 nye smittede, men ingen døde.

I Segeberg Amt lige nord for Hamborg er der et voldsomt udbrud. Her er yderligere 59 testet positive siden fredag.

I alt har der været 43.765 tilfælde i Slesvig-Holsten siden epidemiens begyndelse. 1332 har mistet livet, mens omkring 39.300 er raske igen.

Aktuelt er 229 smittede indlagt. 70 af dem er i intensiv behandling. 47 har behov for hjælp tila at trække vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce