Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Flensborg indfører udgangsforbud efter ny smitte

Regeringen har besluttet udgangsforbuddet efter ønske fra overborgmester Simone Lange.
Fra lørdag er det forbudt at forlade sin bolig i aften- og nattetimerne i Flensborg, fordi smitten er på vej ud af kontrol, og virus mutation breder sig med rasende hast.
Annonce

FLENSBORG: Fra lørdag er der udgangsforbud i Flensborg mellem klokken 21 og fem om morgenen. Det oplyste ministerpræsident Daniel Günther på et pressemøde onsdag aften. Forholdsreglen er truffet på grund af et voldsomt smittetryk og mange tilfælde af infektioner med mutationer.

Kontaktbegrænsningerne bliver ligeledes strammet. Hidtil har det været tilladt, at medlemmer af en husstand mødtes med en person uden for husstanden. Fra lørdag er det udelukkende tilladt at være sammen med personer fra sin egen husstand. Det gælder såvel privat som i det offentlige rum.

Annonce

Er nødvendigt

Beslutningen har ministerpræsident Daniel Günther og delstatens sundhedsminister Heiner Garg truffet i samråd med Flensborgs overborgmester Simone Lange.


Jeg ved, der er tale om kraftige begrænsninger af friheden. Derfor holder vi løbende øje med udviklingen.

Ministerpræsident Daniel Günther.


- Vi har hidtil været meget tilbageholdende med drastiske forholdsregler. Men nu er det nødvendigt, mente Daniel Günther.

Udgangsforbuddet og de strengere kontaktregler gælder i første omgang i en uge med mulighed for forlængelse. Skifteholdsarbejdere må bevæge sig til og fra arbejde også i den tid, hvor der er udgangsforbud. Naturligvis er vigtige ærinder hos lægen eller på sygehuset ligeledes tilladt.

Politi og ordenskorps forstærker patruljeringen. Der bliver ikke længere uddelt advarsler men straksbøder, hvis udgangs- eller forsamlingsforbud bliver overtrådt.

Allerede på forhånd var det besluttet, at skolerne i Flensborg ikke som de fleste andre steder i Slesvig-Holsten skulle genåbne for de yngste elever fra mandag. Det samme gælder for daginstitutionerne.

Nu bliver denne bestemmelse udvidet til også at omfatte Slesvig-Flensborg Amt. Den beslutning har delstatsregeringen truffet efter dialog med landråd Wolfgang Buschmann.

- Jeg ved, der er tale om kraftige begrænsninger af friheden. Derfor holder vi løbende øje med udviklingen, understregede ministerpræsidenten.

Annonce

Bliv hjemme

- Men alt andet bør man undlade i de kommende uger, forklarede Daniel Günther.

Smitten i Flensborg fortsætter med at stige. Onsdag aften var der var der 29 nye smittede siden den foregående aften. Smittetrykket steg fra knap 182 nye tilfælde per 100.000 indbyggere på syv døgn til 185,2. Flensborg er nummer syv på listen over de mest smitteplagede lokalområder i Tyskland. Cirka en tredjedel af smittetilfældene er formentlig udløst af mutationer. I alt er der efterhånden begrundet mistanke om smitte med mutationer i 290 tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce