Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Flensborg ophæver udgangsforbud uden andre lempelser

Politiet er massivt til stede i gaderne for at kontrollere, at udgangsforbuddet bliver overholdt.
Med få undtagelser må indbyggerne i Flensborg kun være sammen med medlemmer af deres egen husstand. Men udgangsforbud udløber.

FLENSBORG: I snart en uge har alt for høje smittetal i Flensborg under coronaepidemien betydet kraftige begrænsninger på borgernes udfoldelsesmuligheder. Mens indgribende har det været med et udgangsforbud mellem klokken 21 og fem om morgenen. Det forbud bliver ikke forlænget, når det udløber lørdag. Baggrunden er, at antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn har været stagnerende i adskillige dage, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Men ellers er der ikke udsigt til større lempelser. Således er det fortsat forbudt at mødes med andre mennesker end medlemmerne af ene egen husstand. Dog bliver der indført en undtagelse for mennesker, der bor alene. De må fremover mødes med en enkelt anden person.


Alle forholdsregler for at begrænse smittespredningen virker kun i fuld omfang, hvis samtlige mennesker i Flensborg også følger dem konsekvent.

Overborgmester Simone Lange.


Til gengæld bliver Flensborg stadig nødt til at have skrappere regler end resten af Slesvig-Holsten, hvor blandt andre gartnerier, havecentre og frisører fra mandag atter må tage imod kunder. Stort set al smitte i Flensborg sker efterhånden med den såkaldt britiske virusmutation. Det har været en medvirkende årsag til beslutningen om at forlænge nedlukningen af kommune. Ikke blot er mutationen mere smitsom end den oprindelige. Aktuelle undersøgelser tyder også på, at berørte er aktive smittebærere i længere tid.

Annonce

Disciplin og tålmodighed

Overborgmester Simone Lange takker borgerne for deres disciplin og tålmodighed.

- Alle forholdsregler for at begrænse smittespredningen virker kun i fuld omfang, hvis samtlige mennesker i Flensborg også følger dem konsekvent. Hverken skærpede kontroller eller sanktioner kan forhindre overtrædelser af reglerne. Derfor er ansvarlighed hos den enkelte overordentlig vigtig, mener Simone Lange.

Muligheden for gratis kviktest til alle gælder fortsat. Skulle en kviktest falde positivt ud, bliver den berørte straks tilbudt en af de mere pålidelige PCR-rest. Efter en positiv kviktest skal man straks begive sig i isolation.

Skoler og daginstitutioner er stadig lukket.

Annonce

Samråd med regeringen

Flensborg Kommunen har truffet beslutningen i tæt dialog med Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günter, sundhedsminister Heiner Garg samt den administrative ledelse i Slesvig-Flensborg Amt.

Da udgangsforbuddet trådte i kraft lørdag var der knap 200 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn i kommunen. Værdien var torsdag faldet til godt 166. Smittetrykket er dermed fortsat uden sammenligning det højeste i Slesvig-Holsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce