Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Flot donation til Foreningen Købmandsgården

Købmandsgården for senhjerneskadede har indimellem åbent hus, hvor aktivitetrne bliver vist frem. Arkivfoto: Timo Battefeld
Lions Club Sønderborg har doneret 50.000 kroner til arbejdet med vedligeholdende træning for mennesker med erhvervet hjerneskade.
Annonce

Sønderborg: Foreningen Købmandsgården holder til på Bülow Skolen i Dybbøl, hvor der arbejdes med vedligeholdende træning for mennesker med erhvervet hjerneskade.

Med delvis lukning af Danmark den 11. marts har de cirka 50 brugere ikke haft mulighed for træning og i det hele taget mødes.

Derfor har bestyrelsen haft et møde for at planlægge i detaljer, hvordan der kan arbejdes efterhånden som der åbnes med lempelser af forsamlingsforbud.

I forbindelse med bestyrelsesmødet fik Købmandsgården besøg af Erling Jørgensen og Frode Sørensen fra Lions Club Sønderborg. De kom med en donation på 50.000 kroner. Pengene er som støtte til foreningens arbejde med vedligeholdende træning for mennesker med erhvervet hjerneskade.

- Det er helt overvældende for os at modtage så stort et beløb, som vil forbedre vores muligheder for fortsat at udvikle vores træning for medlemmerne, siger Rasmus Caspersen. Foreningen Købmandsgården har tidligere modtaget donationer fra Lions Als (damer) og Lions Sønderborg-Alssund.

Købmandsgården begynder med et nyt initiativ - Hjernecafeen. Her bliver der et blandet træningsprogram med tilknytning af en ergoterapeut.

- Brugerne giver udtryk for, at de mangler træningen og lejligheden til at mødes, fortæller formanden Rasmus Caspersen, der netop har fået retningslinjer for dette arbejde fra myndighederne.

Historien om Købmandsgården

I 1995 oplevede tre medarbejdere i ergoterapien hos Sønderborg Sygehus, at senhjerneskadede hyppigt fortalte, at de fik det dårligere, når de et stykke tid havde været hjemme efter udskrivning.

Anne Grethe Aamand Andersen, som bor i den gamle købmandsgård i Vollerup, indrettede en vævestue i sit hjem. Kollegerne Else Lei og Hanne Bossen hjalp hende.

Købmandsgården var stedet for vedligeholdende træning for mennesker med erhvervet hjerneskade. Senere blev træningen formaliseret gennem et samarbejde med LOF.

I 2006 flyttede købmandsgården til Sundgade 27 - tidligere slagteriets administrationsbygning - og den 1. oktober 2012 fik købmandsgården overdraget kommunale lokaler på Bülow Skolen, Palmose 14 i Dybbøl.

Igennem årene er flere træningsaktiviteter kommet til. Der er blevet investeret i mere udstyr grundet en vigtighed af mangfoldighed af muligheder for at kunne motivere de skadesramte.

I 2011 blev vedtægterne ajourført, og i dag er navnet "Foreningen Købmandsgården".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce