Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fond bevilger fem millioner til udvikling af smarte materialer

Annonce

Sønderborg: Bitten & Mads Clausen Fond har bevilget fem millioner kr. til udvikling af smarte materialer til Mads Clausen Instituttet (MCI) på SDU Sønderborg. Centret NanoSYD har manifesteret sig som et forskningsmæssigt fyrtårn i verdensklasse inden for nano- og mikroteknologi. Med de fem millioner kr. fra Bitten & Mads Clausens Fond kan centret tage det store skridt fra grundforskning til egentlig produktion i forbindelse med organiske solceller og andre smarte materialer.

Pengene går til om- og udbygning af diverse rulle-til-rulle laboratoriefaciliteter samt indkøb af en ny R2S nanoimprinter, en state-of-the-art S2S coater og nyt karakteriseringsudstyr.

- Bitten & Mads Clausens Fond har igennem mere end ti år været en grundsten i opbygningen af forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for den key enabling technology nanoteknologi, som vi i dag råder over i Sønderborg. Det er en uvurderlig hjælp i vores bestræbelser på at tage det næste skridt fra grundforskning til produktion, siger leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce