Annonce
Ugeavisen Sønderborg

For han er en af vor egne...

Jesper Kock - ham kan vi godt være stolte af, skriver Nancy Gerber. Foto: Claus Thorsted
Sønderborg har smidt ego-kappen og kan se ud over egen næsetip. Byen og området har meget at være stolt over, som fortjener vores opbakning, skriver klummeskribent Nancy Gerber. Vi kan blandt andet glæde os over, at vores alle sammens Jesper Kock - den hyggelige, ærlige og kærlige kok på Alsik - jævnligt toner frem på landsdækkende tv.
Annonce

Vi står sammen og vil fællesskabet, når for eksempel en begivenhed som Royal Run kommer til byen. Vi var den by, der hurtigst fik afsat billetterne og måtte ud i tilmeldingsrunde to, da flere af os end ikke nåede til tasterne, før alt var udsolgt. Men er det kun fordi at der står "royal" på neonskiltet, at vi ikke kan komme til for begejstring og snobeffekt?

Nej, jeg tror på, at vi er ved at opbygge et stærkere og stærkere fællesskab i kommunen. Og jeg tror på, at det har noget med de tiltag, der sker i kommunen, at gøre. Tiltag, som gavner alle os, der er bosiddende i kommunen, men også turismen.

Jeg tror på, at Masterplanen for havnefronten og den kommende Nordals Ferieresort har pushet til vores stolthed og vores fællesskabsfølelse. Det har fået os ud af stuerne og op på udsigtsplatformen på Alsik, vi stortrives i det nye kulturhus og følger med, når vores Jesper Kock er på landsdækkende tv. For han er jo blevet vores, ham er vi også fælles om. Og vi kan li´ ham, han er sjov, provokerende, hyggelig, kærlig, ærlig, nede på jorden og samtidig knaldhamrende professionel. Følelsen af, at han er en af vor egne, er endnu en ”ting” at være fælles om i byen

Vi havde brug for Frank

Vi havde brug for den udvikling der, skete på havnefronten. Vi havde brug for en Frank Gehry og hans masterplan. Havde brug for den, fordi det var en seriøs plan. Fordi vi godt ved, at med de penge, vi har postet i projektet, så skal det blive til noget, så må det ikke falde til jorden.

Samtidig vil jeg lige understrege, at en Frank Gehry hyrer man ikke til en opgave for sjov, da er man liga-stor og liga-seriøs. Frank Gehry er kendt for at skabe seriøse ikoner overalt i verden. Og vi er oppe og lege med mange andre store arkitekter, så Sønderborg vil nu og i fremtiden være i en helt anden liga.

Og snart kommer Nordals i fokus med det kommende Nordals Ferieresort og måske endda en tunnel/bro til Fyn. Det er i den grad en opblomstring for Nordals, og jeg glæder mig til, at Nordals er på alle læber de næste mange år. Det har de fortjent.

Vi tør og vi har ambitioner

Udover Masterplan og byggerier, tør ”vi” også tænke store tanker som: Bon Jovi, Tour De France, Royal Run, Genforeningen 2020 mm.

Jeg kan ikke gennemskue, hvad det betyder for byen, at Tour De France slutter her - eller alle de mennesker, der vil strømme til Genforeningen 2020. De praktiske ting som logistik, styr på infrastruktur, overnatning – hele det praktiske set-up har jeg ikke fantasi til at forestille mig, hvordan det skal gå op. Men reklameværdien for byen og sammenholdet i kommunen, det er ting, som jeg kan forholde mig til.

Jeg er fuld af tillid til, at det kommunen sætter i gang, det har de styr på. Nu skriver jeg godt nok at "vi" tør og "vi" har ambitioner, men jeg har desværre intet med det at gøre. Men derfor kan jeg godt være stolt over at blandt andet Danfoss, Linak og kommunen har turdet tænke og stadig har så store og vidtrækkende tanker for den kommune, jeg bor i. At ordet udkantsdanmark ikke synes eksistere i deres bevidsthed og at de tør tage chancer med så mange nuller i budgettet at man skulle tro …… Og nu snakker de seriøst om en bro eller en tunnel til Fyn, da er nullerne altså også mange.

Vi står sammen

Så er vi enige om, at det ikke er småting, der er faldet ned i vores turban de seneste år? Jeg tror, det har gjort mere ved os som beboere i kommunen, end vi til dagligt tænker på. Vi har fået i pose og sæk og vi er taknemmelige, og det gengælder vi med sammenhold, fællesskaber og opbakning. Vi har noget stort at blære os med og noget at snakke positivt om. Vi vil fællesskabet, og når der er noget at fejre eller deltage i, så står vi sammen.

Danfoss familien er med Alsik hvad Mærsk familien var med Operaen i København. Begge skabte de vartegn for byen og har givet noget tilbage til den by, de har haft deres virke i.

Både Linak og Danfoss er initiativtagere og økonomiske aktører på stort og småt i kommunen. Og sammen med dem og for os alle, er ambitionerne skyhøje. Vi har store muskler og toget kører sindssygt stærkt - den ene bygning efter den anden opføres. Jeg føler ikke jeg har fået sagt ægte og pænt tak til hverken Danfoss, Linak eller Sønderborg kommune. Så hermed kæmpe tak - vi er kæmpe stolte. Jeg er ret sikker på, at jeg taler på stort set alles vegne.

Nancy Gerber mener, at vi har smidt ego-kappen. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce