Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Foreninger er i spil til stor idrætspris

Blandt andet Sønderborg Triatlon Klub er indstillet til Danskernes Idrætspris. Foto: Timo Battefeld
Tre foreninger fra Sønderborg Kommune er indstillet til Danskernes Idrætspris, som uddeles til DR’s show SPORT 2020.
Annonce

Sønderborg: Tre foreninger fra Sønderborg Kommune er med i opløbet til at vinde Danskernes Idrætspris, som e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og DR P4 står bag.

Prisen gives til det projekt, den aktivitet eller det initiativ, der på inspirerende vis, er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Skodsbøl FC begyndte i oktober 2019 og har allerede på nuværende tidspunkt 33 aktive spiller. 70 procent af dem ville aldrig have meldt sig ind i en almindelig fodboldklub.

Skodsbøl FC vil være en anderledes klub og dermed også et sjovt sted at se fodbold. Derfor prøver den også at skille sig ud med sjove tiltag, klublogo og trøjer i lyserød, orange og grøn.

Også Sønderborg Triatlon Klub (STK90) er indstillet til Danskernes Idrætspris, hvor der bliver sat endelig punktum, når vinderen afsløres sidst på året i DR’s show SPORT 2020.

STK90 står bag Alssundman, der i år skulle være holdt for femte gang. Arkivfoto: Timo Battefeld

STK90 har udvist et stort frivilligt arbejde og har været med til at oprette løbet Alssundman, som trak rigtig mange nye udøvere til og snart kan fejre fem års fødselsdag.

Succesen blev til en af de klassiske Tri-stævner i Danmark, som er med til at styrke idrætslivet især i lokalområdet. Desuden har den også været med til at understøtte handicappede atleter.

Annonce

Danskerne bestemmer

Sidst men ikke mindst er Sønderborg Roklub indstillet for en større renovering af deres klubhus, der involverer rigtig mange frivillige kræfter både unge og gamle.

Et nyere klubhus med ordentlige badefacilliteter, træningsrum og så videre vil ikke kun tiltrække unge, men også være til gavn for alle nuværende og kommende medlemmer.

Klubben har de senere år haft stor succes med at tiltrække flere unge. Ikke mindst i kraft af den landsdækkende konkurrence Danmarks Stærkeste Klasse for 6.-7. klasse.

Sønderborg Roklub indstillet for en større renovering af deres klubhus. Arkivfoto: Timo Battefeld

Det er danskerne, der har indstillet deres bud på en vinder. En dommerkomité fra hvert P4 distrikt udpeger de tre bedste initiativer, hvorefter alle kan stemme på deres lokale favorit.


De regionale kandidater, der får flest stemmer kan kalde sig "Regional vinder af Danskernes Idrætspris" og går direkte videre til den landsdækkende konkurrence.

Fra artiklen


De regionale kandidater, der får flest stemmer kan kalde sig "Regional vinder af Danskernes Idrætspris" og går direkte videre til den landsdækkende konkurrence.

I 2019 vandt Fodboldlinjen Randers Danskernes Idrætspris for at skabe en breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasse, som gerne vil spille fodbold.

I dag har fodboldlinjen udviklet sig til Nordens største med 500 folkeskoleelever fra 14 forskellige skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce