Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra kontor til værtshusejer: Par stortrives på Posthuset

Dorthe Bull tog det store spring, da hun for to år siden blev restauratør på værtshuset Posthuset i Sønderborg. Foto: Jacob Schultz
Dorthe og Lars Bull havde aldrig troet, de skulle drive værtshus. I denne weekend fejrer parret, at de for to år overtog Posthuset i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Hun har aldrig været typen, der sådan rigtig gik på værtshus. Og hun kan i øvrigt slet ikke lide øl. Alligevel blev Dorthe Bull for to år siden værtshusholder.

- Det var noget helt andet, end jeg var vant til. Jeg skulle da også lige vænne mig til at stå og gå så meget, siger den i dag 55-årige kvinde.

Efter mere end menneskealder på kontor overtog hun i november 2017 Posthuset ved Kløvercentret efter veninden Susanne Post, der havde haft det i 11 år.

- Jeg er blevet taget godt imod. Jeg har altid været typen, der kan snakke med alle - høj som lav. Og her på Posthuset er alle velkommen, hvis de opfører sig ordentligt, siger Dorthe Bull.

Lørdag havde hun og ægtemanden Lars Bull så inviteret til to års fødselsdag med blandt andet gratis hotdogs og billige øl.

- Posthuset er et rigtig godt sted. Alle snakker med alle og er glade. Vi har et rigtig godt fællesskab, siger Nielsine Jensen, der er kommet på Posthuset i mange år.

Det er skidegodt men også hårdt arbejde. Mange timer, en livsstil. Men vi har heldigvis kun søde kunder. Der har aldrig været ballade

Lars Bull, Posthuset

Annonce

Hårdt men godt

I sommeren 2017 stod Dorthe Bull pludselig uden arbejde. Hun ville ikke være en del af systemet men gerne bestille noget.

Det var dog ikke så nemt at finde noget nyt, da hendes mand, som på det tidspunkt var bladchef hos Sønderborg Ugeavis, efter nogle måneder fik tanken, hvorfor ikke blive kromutter?

Som stamgæst på Posthuset vidste han, at den mangeårige ejer Susanne Post døjede med dårligt helbred efter 40 år i restaurationsbranchen blandt andet som ejer af Misses Kro, og derfor gerne ville af med sit værtshus.

24 timer senere underskrev parterne en købsaftale.

- Jeg havde aldrig troet, vi skulle blive værtshusholdere, siger 58-årige Lars Bull.

Han var i 20 år møbelsælger og herefter 20 år på Sønderborg Ugeavis. I dag kører han skolebus om morgenen og om eftermiddagen, samt hjælper med alt muligt praktisk på værtshuset.

- Vi taler meget mere sammen nu end førhen. Det er skidegodt men også hårdt arbejde. Mange timer, en livsstil. Men vi har heldigvis kun søde kunder. Der har aldrig været ballade.

Annonce

Oppe på mærkerne

Ægteparret har brugt mange kræfter og penge på at få Posthuset shinet op. Der er blevet lagt nye gulve, kommet nye terrasse, spilleautomat, varmepumper, billardbord samt malet hele fire gange.

- Dorthe og Lars har klaret det rigtig fint. Før var her lidt slidt, men nu er det blevet rigtig fint, siger Nielsine Jensen.

Posthuset har mange stamkunder. Hver lørdag er der mad og rafleturnering, ligesom der billardturnering for både mænd og kvinder, bankospil, udflugter blandt andet til Kliplev Mærken og meget mere.

To værtshuse er indenfor kort tid lukket i Sønderborg. Selvom Posthuset oplever, at flere unge kigger forbi på grund af den gode stemning og billige øl, så kommer tingene ikke bare af sig selv.

- Vi er nødt til at være oppe på mærkerne, så vi holder fast på stamkunder. Derfor har vi også så mange arrangementer, forklarer Lars Bull, som har et nyt initiativ i støbeskeen.

Han vil på sigt sige farvel til den ene billardbord og i stedet investere i 4-5 elektroniske dartskiver.

Lars Bull (tv.) kører skolebus om morgenen og om eftermiddagen samt hjælper med praktiske ting på Posthuset. Foto: Jacob Schultz
Posthuset kan ud over 100 siddepladser også tilbyde gæsterne at spille billard på to borde. Foto: Jacob Schultz
Værtshuset har omkring 90 stamgæster heriblandt Nielsine Jensen og Flavia Nathansen. Foto: Jacob Schultz
Lørdag var der to års fødselsdagsfest på Posthuset med blandt andet gratis hotdogs og billige øl. Foto: Jacob Schultz
Værtshuset har billardhold for både for kvinder og mænd, der spiller turnering mod andre kroer. Foto: Jacob Schultz
Da Susanne Post overtog bodegaen i 2006 skiftede den navn til Posthuset i øvrigt efter ide fra Dorthe Bull. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce