Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra tjener til direktør på mindre end 15 år

Mogens Kastbjerg er i en alder af 35 år endt i direktørstolen hos Volkswagen Sønderborg. Foto: Jens Eilertsen
Mogens Kastbjerg forlod Hotel Norden i Haderslev som 21-årig. I dag sidder den 35-årige sønderjyde i direktørstolen hos Volkswagen Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Mogens Kastbjerg var kun 18 år, da han købte forældrenes Fiat Tempra og lagde afsted på de danske gader og veje. I dag kan han stadig huske følelsen af at køre i den italienske familiebil og lade to liters motoren med 113 hk - det var ret meget dengang - strække ud.

Siden har den nye direktør hos Volkswagen Sønderborg haft omkring 50 biler. Det præcise tal har han ikke. Men at den 35-årige direktør er vild med biler, det hersker der ingen tvivl om, da ugeavisen besøger Sønderborgs folkevognsforhandler, hvor den nye elbil ID.3 lige er ankommet. Mogens Kastbjerg taler om bilen og grøn mobilitet med stor begejstring, mens han slår ud med armene.

Annonce

Udlært tjener

Det stod ikke skrevet nogen steder, at Mogens Kastbjerg skulle arbejde med biler. Han er nemlig udlært tjener på Hotel Norden i Haderslev, og har arbejdede i restauranten, da der dukkede et stillingsopslag fra Autohuset i Haderslev op. Virksomheden søgte en juniorsælger i erhvervsafdelingen.

- Jeg ville søge jobbet, for selv om jeg arbejdede som tjener, vidste jeg, at jeg ville leve af at sælge. Og hvad er bedre end at sælge biler, når de firehjulede er din store interesse, siger Mogens Kastbjerg.

Annonce

Skriv i hånden

I stedet for bare at sende en ansøgning opsøgte han Uffe Overbye i Autohuset Haderslev og spurgte, om han i det hele taget var interessant for virksomheden.

- Gå hjem og skriv en ansøgning i hånden, lød beskeden - og det gjorde Mogens Kastbjerg, der stadig ikke ved, hvorfor hans ansøgning skulle være håndskrevet. Men han gjorde, som han blev bedt om.

Der var dog mange ansøgere - også folk med bilerfaring - og en kammerat, som arbejdede på værkstedet, sagde: Det kan du godt glemme, Mogens.

Annonce

Fik jobbet

Men Mogens Kastbjerg gik fuld af optimisme til samtale og endte med at få jobbet. Han husker i dag ikke den første bil, han solgte, men den glæde, den unge sælger oplevede, da han solgte 25 biler til en lokal kunde og 14 til en national kunde, den glemmer han aldrig.

- Det var et vidunderligt arbejde, men det var også udfordrende, når jeg som bare 21-årig stod over foren  måske 45-årig håndværker og fortalte ham, at han burde vælge en VW.

Selv om han var glad for jobbet, tænkte Mogens Kastbjerg: Skal jeg blive her 30 år eller skal jeg prøve noget nyt? Han besluttede sig for det sidste og fik job hos Huskompagniet som sælger.

- Jeg var glad for at få jobbet i Huskompagniet, men det var ikke uden tårer, at jeg forlod Autohuset, hvor jeg havde haft to et halvt gode år.

Karrieren bød også på det,  Mogens Kastbjerg kalder "en kort mellemlanding" i virksomheden Lindab, der laver ventilationsanlæg, før han fik job hos autofirmaet M.A.N., der skulle opbygge nye afdelinger i Kolding og Padborg.

Annonce

Ny organisation

I dag sidder Mogens Kastbjerg i direktørstolen hos Volkswagen Sønderborg, der er ejet af Next Mobility. Det firma blev en realitet, da VW i Tønder og Ribe gik sammen om at købe VW i Sønderborg og Aabenraa.

Direktør Mogens Kastbjerg i en lækker VW T-Roc cabrio R-line. Foto: Jens Eilertsen

Mogens Kastbjerg ved godt, at Volkswagen Sønderborg har skiftet ejer mange gange de seneste år, men nu skal der være stabil grund under fødderne, og derfor er der foretaget nogle ændringer i organisationen, der betyder, at nogle medarbejdere har forladt virksomheden, mens der er kommet nye til andre steder.

Annonce

To børn

- Flytter du til Sønderborg?

- Min hustru arbejder i kundeservice på Abena i Aabenraa, og vi har to børn, Vilja og Saga, på 2,5 og 4,5 år. Dem vil vi gerne have mere tid sammen med, og derfor ser vi på, om vi kan spare 20 minutter her og 30 minutter der ved at flytte.

- Du synes, at du har for lidt tid sammen med børnene?

- Jeg har dem om morgenen, men det kan godt være nogle lange dage. Det gør dog en væsentlig forskel, at jeg jo ikke er i salg mere. Det betyder, at jeg har weekenderne hjemme ved børnene, siger Mogens Kastbjerg.

Der er ikke meget tid til andet end familien, når Mogens Kastbjerg ikke er på arbejde. Han er dog med i Round Table, der er en forening for mænd under 40 år, som mødes 20 gange om året til sjove aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce