Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frederik sætter cocktails over kærlighed

Frederik Frimodt-Larsen sætter cocktails over kærlighed. Foto: Jens Eilertsen
Den 26-årige Frederik Frimodt-Larsen har ikke haft en kæreste i mange år. Han tænker altid på sit arbejde og siger selv, at han er "dødssyg" at være sammen med, når han har fri.
Annonce

Sønderborg: Det er Frederik Frimodt-Larsen, som er hovedpersonen i Karikaturs cocktailbar. Han er 26 år, fra Nordsjælland og self made man.

Den unge sjællænder begyndte tidligt i restaurationsbranchen som runner på No. 64 på Højbro Plads i København, og fik efter seks måneder lov til at komme over bag baren. Det var her, drømmen om egen bar blev født hos teenageren.

-  Min forelskelse i min kæreste blev vekslet til en forelskelse i faget, indrømmer Frederik Frimodt-Larsen.

Annonce

Læste i Aalborg

Men han valgte den fornuftige vej og begyndte at læse virksomhedskommunikation og marketing i Aalborg. Selvfølgelig bevægede den unge mand sig ud i det nordjyske natteliv, og han endte med et job ved siden af studiet på Ålborgs førende cocktailbar Struktur. Her vandt han en tur til Cuba i en Havanna Club Dark-konkurrence.

Da restaurationen blev opkøbt, skulle der bruges en barchef. Det job fik den 24-årige sjællænder tilbudt til trods for, at han kun havde få år i branchen. Stort set uden betænkningstid sagde han ja og droppede studierne. Der var ellers kun et år tilbage.

- Jeg var meget grøn, ung og ivrig, men jeg vidste, at det var det rigtige for mig. Det var et job, hvor jeg hele tiden havde nok at se til, for der måtte ikke være en finger at sætte på hverken produkter elle service. Det var hårdt - det var fedt.

Annonce

Mødte Frederik

Ved en spiritusmesse i november 2018 mødte Frederik Frimodt-Larsen manden bag Destilleriet Als Krestian Muusmann.

- Jeg gik over til ham, og vi faldt i snak. Han spurgte, om jeg ville have en gin og tonic - selvfølgelig ville jeg det. Og det var en af de bedste drinks, jeg har fået. Efterfølgende fulgte vi hinandens rejse, og Krestian luftede ideen om, at jeg skulle komme til Als. I begyndelsen af 2020 fik jeg projektet præsenteret, og for mig var det en fed mulighed for at lave whisky og gin fra bunden.

- I dag går jeg på arbejde, og så går jeg hjem og gør mig klar til at gå på arbejde. Jeg har ikke haft en rigtig kæreste siden hende, jeg vekslede med kærlighed til faget. Der skal nok være dem, der synes, at jeg er dødssyg, når jeg har fri, for jeg forsøger hele tiden at finde på fede cocktails, og hjemme i mit køkken eksperimenterer jeg. Mad har også min store interesse, for jeg har arbejdet side om side med nogle af de dygtigste på det felt.


Der skal nok være dem, der synes, at jeg er dødssyg, når jeg har fri, for jeg forsøger hele tiden at finde på fede cocktails, og hjemme i mit køkken eksperimenterer jeg.

Frederik Frimodt-Larsen


Frederik Frimodt-Larsen siger, at har har fået helt frie tøjler i Karikatur - han ser det som værende hans egen. Det er da også sådan, at han sammen med Chris Franklin Gammelgaard Andersen har fået mulighed for at optjene procenter i firmaet - altså en ejerandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce