Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frem og tilbage: Alssundman rykker igen løbsdato

Søndag den 6. september vil der igen være triathlon-stævne i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Aflysningen af Royal Run gør, at triatlonstævnet er flyttet tilbage til den oprindelige dato søndag den 6. september.
Annonce

Sønderborg: Alssundman bliver alligevel holdt i september. Aflysningen af Royal Run betyder, at triathlonstævnet rykker fra den sidste weekend i august og tilbage på sin oprindelige løbsdato søndag den 6. september.

Indtil udgangen af august er forsamlinger med over 500 mennesker forbudt, hvilket Alsundman har kunnet mærke på tilmeldingen og altså nu reageret på.

- Mange har været tilbageholdende, da datoen 29.8. jo var før 1.9. og dermed tvivl om, det blev gennemført. Så efter vi har flyttet til 6. september, er der kommet en del tilmeldinger, siger Peter Eberle, der er formand for Sønderborg Triathlon Klub STK90.

På grund af corona-krisen har det i år været noget frem og tilbage med datoen på Alssundman, som i år løber af stablen for femte år i træk fra Sønderborg Slot. Sidste år løb, cyklede og svømmede 235 kvinder og mænd.

Man kan tilmelde sig på sportstiming.dk

Alssundman

Alssundman blev afviklet for fjerde gang ved Sønderborg Slot. Den lange distance er 1,9 kilometer svømning, 92 kilometer cykling og 21,2 kilometer løb. Den korte distance er 950 meter svømning, 31 kilometer cykling og 5,5 kilometer løb. Arrangør er Sønderborg Triathlon Klub.

Annonce

Forventer stor interesse

Alssundman skulle først være den 6. september, men da Royal Run Sønderjylland på grund af coronaen blev rykket fra pinsen og til netop den dato, besluttede arrangøren at rykke stævnet til sidste weekend i august.

I sidste uge besluttede Royal Run Sønderjylland med omkring 20.000 deltagere at aflyse på grund af faren for corona-smitte. Det fik styregruppen bag Alssundman til at vende tilbage den oprindelige dato den 6. september.

- Vi regner med stor tilmeldingsaktivitet de næste måneder, da bedre vejr og stort set alle forårs triathlonstævner er aflyst, så folk hungrer efter at komme i "ilden", siger Peter Eberle, der også håber på deltagelse fra mange lokale firmaer, da de har muligheden for at stille op i et stafethold.

Tidligere har SOYA Concept, Broager Sparekasse, Air Alsie, Linak, STRONGIT med flere stillet med hold og stort supportteam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce