Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fremtidsfriture og symbiosesuppe: Mad bliver til kunst på Augustiana

Silas Inoues værk "Future Friture". Foto: Jonas Søgaard
Frem til september kan man opleve kunstneren Silas Inoues kunst på Augustiana.
Annonce

Augustenborg: Hvordan ser kunst lavet af skimmelsvampe, supperester, sukker og fritureolie ud? Det kan man få svaret på Silas Inoues udstilling "eat & becʘ̃me", der kan opleves i Det Hvide Palæ, Augustiana Kunstpark & Kunsthal.

Silas Inoues udstilling handler om det afhængighedsforhold, der hersker mellem mennesker, og de næringsmidler, som naturen forsyner mennesket med.


Silas Inoue skaber kunst ud af materialer, som vi er vant til at betragte som fødevarer.

Hanne Lundgren Nielsen, kunstkonsulent


I sit arbejde med tegning, skulptur og installation kombinerer Silas Inoue sine analyser og observationer af verden med intuitive og fabulerende udtryk.

Annonce

Fremtidsfriture

På udstillingen viser Silas Inoue skulpturelle værkserier med titlerne "Future Friture", "SymbioSoup" og "Infrastructure", hvor fødevarer benyttes til at skabe nye udtryksformer. For eksempel fortæres yoghurt af skimmelsvampe i et af kunstnerens værker, i et andet nedsænkes en goplelignende sukkerfigur i fritureolie.

- Silas Inoue skaber kunst ud af materialer, som vi er vant til at betragte som fødevarer, siger kunstkonsulent i Sønderborg Kommune, Hanne Lundgren Nielsen.

Det betyder, at hans værker ofte er i en proces, hvor det organiske materiale forandrer kunstværkets udtryk undervejs. I udstillingens hovedværk ’SymbioSoup’ indgår supperester, der forsvarligt forsegles i en stor vitrine, således at man kan følge materialets nedbrydningsproces i hele udstillingsperioden.

Silas Inous viser også en række store tegninger.

Udstillingen kan ses frem til den 20. september. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 12-16. Der er gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce